ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / ΠΡΟΣΟΧΗ – Κουνούπια-τέρατα μεταδίδουν μια νέα ασθένεια!

ΠΡΟΣΟΧΗ – Κουνούπια-τέρατα μεταδίδουν μια νέα ασθένεια!

Για ορισμένους, το τσίμπημα από κουνούπι θεωρείται κάτι απλό και αθώο, στην πραγματικότητα όμως, το κουνούπι θεωρείται ένα από το πιο θανατηφόρα ζώα στον κόσμο…

Εκτός από την ελονοσία και το δάγκειο πυρετό είναι υπεύθυνα και για άλλα δεινά, όπως την μετάδοση μιας νέα νόσου.

Πρόσφατα, σε περιοχές που είχαν πληγεί από ελονοσία, υπήρξε αύξηση του αριθμού των ατόμων που έπασχαν από «πυρετό άγνωστης προέλευσης». Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, παρατηρήθηκε πως πιθανότατα τα κουνούπια είναι υπεύθυνα για τον περίεργο αυτόν πυρετό.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο πυρετός προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Rickettsia felis. Τα συγκεκριμένα βακτήρια, τα οποία έχουν σχέση με άλλα βακτήρια τύπου Rickettsia τα οποία προκαλούν πυρετό και τύφο, είναι γνωστό πως μεταφέρονται από τσιμπούρια και ψύλλους.

Αλλά τώρα μια πειραματική έρευνα έδειξε πως το βακτήριο αυτό μπορεί να μεταφερθεί και από τα ίδια κουνούπια που μεταδίδουν την ελονοσία. Πρόκειται για έναν ορισμένο τύπο κουνουπιού, το Anopheles gambiae.

Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από το βακτήριο Rickettsia felis είναι δύσκολο ν’ αναγνωριστούν επισήμανε ο Philippe Parola, ένας από τους συμμετέχοντες στην μελέτη. Σύμφωνα με την προηγούμενη έρευνα, ο κατάλογος των συμπτωμάτων, που περιλαμβάνει πυρετό, κεφαλαλγία, μυαλγία και εξάνθημα, δεν είναι ακόμη πολύ καλά καθορισμένος.

Επίσης, επειδή τα συμπτώματα συγχέονται εύκολα με άλλες ασθένειες είναι πιθανό να μην διαγνωστούν έγκαιρα.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες θα πρέπει να προβούν σε εκτεταμένη έρευνα πριν πουν με βεβαιότητα ότι τα κουνούπια είναι υπεύθυνα για την μετάδοση του βακτηρίου Rickettsia felis.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: