ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Προσοχή! Αυτά είναι τα 6 λάθη που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον χωρισμό! Μην τα κάνεις…

Προσοχή! Αυτά είναι τα 6 λάθη που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον χωρισμό! Μην τα κάνεις…

Προσοχή! Αυτά είναι τα 6 λάθη που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον χωρισμό! Μην τα κάνεις…

Παραδεχτείτε το, όλοι έχουμε στον κοινωνικό μας περίγυρο τουλάχιστον ένα-δύο ζευγάρια που τα γνωρίσαμε ως παντρεμένα και πλέον οι άλλοτε αγαπημένοι σύντροφοι, έχουν πάρει διαφορετικό δρόμο.

Ας δούμε λοιπόν τα πιο κοινά λάθη που μας στέλνουν στο δικηγόρο.
1. Τον «θάβεις» σε όλες τις φίλες σου για τις «γαϊδουριές» που πιστεύεις ότι κάνει. Έρευνες έχουν δείξει ότι συχνά οι φίλες μας αντιλαμβάνονται ως σοβαρότερα τα προβλήματα που εμείς αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις μας, παρά όταν οι ίδιες αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια θέματα. Συχνά τέτοιες συζητήσεις οδηγούν σε «θάψιμο» των αντρών, κάτι που για να είμαστε ειλικρινείς δε βοηθάει κανένα και πολύ περισσότερο τη σχέση μας.
ΛΥΣΗ: Αντί να κάνουμε τις γνωστές συναθροίσεις για καφέ και «φτυάρι», πρέπει να περιορίσουμε αυτές τις συζητήσεις αν είναι δυνατόν σε μόλις δύο άτομα, την καλύτερή μας φίλη και τον ψυχολόγο μας, αν υπάρχει.
2. Πιστεύεις ότι το να συζητήσεις τα προβλήματα με τον άντρα σου είναι η απάντηση. Τις περισσότερες φορές νομίζουμε ότι θα τους βοηθήσουμε να καταλάβουν πως μας επηρεάζει η συμπεριφορά τους, με το να συζητήσουμε. Αν δεν αλλάξουν αμέσως συμπεριφορά ή όταν κάνουν πάλι το ίδιο λάθος, δικά μας επιλογή είναι να το αναφέρουμε ξανά συνήθως με πολύ πιο έντονο ύφος και πολλή περισσότερη ώρα απ ότι την πρώτη φορά. Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα από τις γυναίκες κι αυτό που για μας είναι μια απλή, ήρεμη και πολιτισμένη κουβέντα, γι αυτούς είναι ένας τρόπος να τους αλλάξουμε, να επέμβουμε στη συμπεριφορά τους και να αλλοιώσουμε το χαρακτήρα τους. Συχνά μάλιστα οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άντρες τους δεν ενδιαφέρονται από τη στιγμή που κάνουν τα ίδια λάθη.
ΛΥΣΗ: Υπάρχουν ειδικές τεχνικές για να μιλήσεις σε έναν άντρα τις οποίες πρέπει να μάθεις και επίσης πέρνα περισσότερες ώρες μαζί του κάνοντας πράγματα που διασκεδάζουν και τους δυο σας.
3. Πιστεύετε ότι η ευτυχία σας εξαρτάται από την αλλαγή του συζύγου σας. Στατιστικές έχουν δείξει ότι όντως το ποσοστό της ευτυχίας αυξάνεται όταν αλλάζει η συμπεριφορά του συζύγου, αλλά αυτή η αλλαγή πηγάζει από εσάς. Είναι παράδοξο, αλλά έχει αποδειχτεί ότι οι γυναίκες που κατάφεραν να αλλάξουν οι ίδιες προς το καλύτερο, πραγματοποιώντας κάποια από τα όνειρά τους και δεν επικεντρώθηκαν μόνο στο πως θα αλλάξουν τον άντρα τους, είναι πιο ευτυχισμένες.
ΛΥΣΗ: Βάλτε όλες σας τις δυνάμεις ώστε να γίνετε ο καλύτερος σας εαυτός
4. Ζείτε παράλληλες ζωές. Το να ζείτε παράλληλες ζωές είναι το γλιστερό μονοπάτι που οδηγεί στο «θάνατο» του γάμου. Οι δεσμοί του γάμου γίνονται πιο ισχυροί όταν το ζευγάρι έχει κοινούς στόχους και περνάει αρκετή ώρα μαζί.
ΛΥΣΗ: Διεκδικήστε χρόνο για να μάθετε τι είναι σημαντικό για το σύζυγό σας και αφιερώστε χρόνο για να του πείτε τι είναι σημαντικό για σας.
5. «Κολλάτε» συνεχώς στα λάθη. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν βλέπεις τη συμπεριφορά του συζύγου σου μέσα από μεγεθυντικό φακό αρνητισμού. Ο εγκέφαλός μας είναι εκπληκτικό εργαλείο και τις περισσότερες φορές μας βοηθά να δούμε τα πράγματα όπως εμείς θέλουμε να τα δούμε, οπότε αν έχουμε μονίμως αρνητική εικόνα για το σύντροφό μας, έτσι θα τον χαρακτηρίζουμε κιόλας, αρνητικά.
ΛΥΣΗ: Όσο κι αν σας ακουστεί ρομαντικό, όλα αλλάζουν όταν σκεφτόμαστε τον άντρα μας σε ροζ συννεφάκια, πουλάκια να κελαηδούν και το θεό έρωτα να κόβει βόλτες πάνω από το κεφάλι μας.
6. Ξεστομίζετε τη θανατηφόρα λέξη: «Αξίζω…» Πρέπει να καταργήσετε αυτό το ρήμα από το λεξιλόγιό σας. Όλα αυτά που έρχονται μαζί με τη συγκεκριμένη λέξη, είναι τόσο σοβαρά κι αυστηρά που καταργούν την τρυφερότητα που πρέπει να διακρίνει τους συζύγους. Με αυτή τη λέξη δείχνεις ότι απαιτείς. Είναι διαφορετικό να ξέρεις τι αξίζεις και να έχεις τον τρόπο σου να το περάσεις στο σύντροφό σου και διαφορετικό να απαιτείς.
ΛΥΣΗ: Επικεντρωθείτε στο να κατανοήσετε τη δική σας αξία. Ξεκαθαρίστε τι είναι σημαντικό για σας στη σχέση σας και μάθετε τον τρόπο να το διεκδικείτε.

ΛΟΓΙΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ
ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ
Όταν επιβεβαίωσε τον αρραβώνα της με τον Μπεν Άφλεκ το 2002 η Τζένιφερ Λόπεζ είχε δηλώσει: «Έχω ήδη παντρευτεί δύο φορές αλλά ακόμη δεν έχω κάνει γάμο»
ΡΟΜΠΙΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ
Το 2011 όταν ετοιμαζόταν για τον τρίτο γάμο του ο γνωστός ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δύο αποτυχημένες προσπάθειές του: «Α ναι, διαζύγιο, έχει λατινική ρίζα, και σημαίνει να ξεριζώνεις τα γεννητικά όργανα του άντρα, μέσω του πορτοφολιού του».
ΚΙΜ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ
Τον Οκτώβριο του 2011, μετά το γάμο της που διήρκεσε μόλις 72 ημέρες, η Κιμ Καρντάσιαν είπε: «Τελικά δεν ήταν το όμορφο παραμύθι που ζητούσα απεγνωσμένα».
ΜΑΪΚ ΤΑΪΣΟΝ
Ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους στην ιστορία, ο σκληρός Μάικ Τάισον χώρισε με την Ρόμπιν Γκίβενς μετά από 1 χρόνο έγγαμου βίου και δήλωσε : «Δεν μπορείς να μείνεις παντρεμένος όταν πέφτεις για ύπνο κι ανησυχείς μήπως η γυναίκα σου σε δολοφονήσει όταν κοιμάσαι».
ΜΑΝΤΟΝΑ
Η Μαντόνα πήρε το διαζύγιό της με τον Γκάι Ρίτσι μετά από 8 χρόνια γάμου, κάτι που χαρακτήρισε πρόκληση και είπε σχετικά: «Είμαι ευγνώμων που έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, αλλιώς θα έπεφτα από έναν ουρανοξύστη».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: