Home / VIRAL / Να φύγω ή να μείνω; 7 λόγοι για του οποίους τα πισωγυρίσματα βλάπτουν…

Να φύγω ή να μείνω; 7 λόγοι για του οποίους τα πισωγυρίσματα βλάπτουν…

Να φύγω ή να μείνω; 7 λόγοι για του οποίους τα πισωγυρίσματα βλάπτουν…

Το να φεύγεις και να γυρνάς σε μια σχέση είναι σημάδι ότι υπάρχουν άλυτα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα

Συνήθως αυτού του είδους τα μπλοκαρίσματα δε φτιάχνουν από μόνα τους. Αυτό οδηγεί σε μεγάλο χάσιμο χρόνου, θλίψη και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Αντί να πέφτεις ξανά και ξανά στην παγίδα του ‘φεύγω και ξαναγυρνάω ’, ψάξε μέσα σου να δεις τι φταίει. Ζήτησε καθοδήγηση από κάποιον επαγγελματία στον κλάδο των σχέσεων, διάβασε κάποια σχετικά βιβλία ή άρθρα , ζήτησε από τους φίλους σου ή την οικογένειά σου να σου πούνε αν παρατηρούνε κάτι σε σένα που θα χρειαζόταν κάποια βελτίωση.

Το σεξ είναι ένας ‘τεχνητός αγωγός ‘ σύνδεσης που το μπερδεύουμε με την αγάπη.

Όταν η γυναίκα έχει οργασμό απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται οξυτοκίνη. Η οξυτοκίνη ‘προκαλεί’ στη γυναίκα την αίσθηση της σύνδεσης. Αν γυρίσεις πίσω και βουτήξεις στο κρεβάτι, δε θα ξέρεις αν αυτό που αισθάνεσαι είναι πραγματική αγάπη ή αν είναι απλά το παιχνίδι της οξυτοκίνης.

Οι πολλοί χωρισμοί σε μια σχέση δε θα οδηγήσουν στη βελτίωση της

Υπάρχει ένα πιο βαθύ νόημα και μια σοφία πίσω από αυτή την πράξη. Αν χωρίζεις και γυρίζεις ξανά και ξανά, τότε μάλλον δεν είναι ο σωστός άνθρωπος για σένα. Ο καιρός θα περνάει με σένα εγκλωβισμένη σε έναν φαύλο κύκλο και σπάνια θα υπάρχουν όμορφες και χαρούμενες στιγμές . Το χειρότερο όμως είναι πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που τελικά καταφέρνουν να φύγουν από μια σχέση με πολλά πισωγυρίσματα, καταλήγουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια ακριβώς θέματα και στις μετέπειτα σχέσεις τους.

Όλο αυτό το πέρα δώθε τελικά σε κάνει να χάνεις την αυτό-αξία σου

Πολλές φορές γυρίζουμε σε μια σχέση όχι επειδή πραγματικά θέλουμε, αλλά επειδή θέλουμε να αποφύγουμε τον πόνο του χωρισμού με κάθε κόστος. Ωστόσο το να περάσουμε από το στάδιο του χωρισμού θα μας κάνει πιο δυνατές και η διαδικασία αποθεραπείας θα ενισχύσει την αυτό-αξία μας. Αντίθετα το να επιστρέφεις πάντα πίσω σε μια σχέση που δεν είναι για σένα και δε βγάζει πουθενά , σταδιακά πλήττει την αυτοπεποίθησή σου.


Τα πισωγυρίσματα γίνονται συνήθεια και όπως κάθε συνήθεια , έχει δύναμη και είναι δύσκολο να την αλλάξεις

Σκέψου το σαν να μαθαίνεις ποδήλατο. Όσο περισσότερο εξασκείσαι , τόσο καλύτερη γίνεσαι και κάποια στιγμή κάνεις ποδήλατο χωρίς καν να το σκέφτεσαι . Υπάρχει κάτι χρήσιμο και ωφέλιμο στο να εξασκείσαι στα πισωγυρίσματα; Δε νομίζω. Μπορείς να μάθεις πολλά νέα και χρήσιμα πράγματα και να ξεκινήσεις να εξασκείσαι σε νέες συνήθειες που θα σε πάνε ένα βήμα παρακάτω.

Χάνεις την εμπιστοσύνη των φίλων σου

Όταν χωρίζουμε περνάμε ώρες ατελείωτες να μετράμε τα λάθη του , να συζητάμε πόσο πολύ μας πλήγωσε , να τον στολίζουμε με κοσμητικά επίθετα , να καταγράφουμε τα ψεγάδια του. Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε τη χείριστη εικόνα για τον πρώην μας οι φίλοι πιστεύουν και ενδίδουν σε αυτή την εικόνα και μόλις ξαναγυρίζουμε πίσω σε εκείνον μένουν άφωνοι, μπερδεμένοι και σαστισμένοι. Και αν όχι την πρώτη φορά , τότε σίγουρα όλες τις επόμενες. Πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν . Να μας ξανα-παρηγορήσουν ή να μας αφήσουν στη μοίρα μας; Μάλλον το δεύτερο θα κάνουν όσο καλοί φίλοι κι αν είναι. Επειδή εμείς δε κουραζόμαστε με τον μαραθώνιο που διαλέξαμε να κάνουμε, δε σημαίνει πως κι εκείνοι θα είναι ακούραστοι.

Εμποδίζεις να έρθει στη ζωή σου κάποιος άλλος που θα σου ταίριαζε περισσότερο
Όταν βρίσκεσαι εγκλωβισμένη σε μια σχέση που μια η φλόγα ανάβει μια σβήνει , τότε δεν είσαι σε θέση να δεις τι γίνεται γύρω σου και αν ο κύριος στο διπλανό τραπέζι θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη επιλογή για σένα. Πώς άλλωστε; Η όρασή σου θα είναι μόνιμα θολωμένη από τις ανησυχίες που έχεις για μια σχέση που φυσικά έχει δείξει ότι δεν πάει πουθενά. Αλλά αν εσύ επιμένεις συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό . Δική σου είναι η ζωή. Μήπως όμως να σκεφτείς ότι θα μπορούσες να κάνεις και καλύτερες επιλογές;
Τον κύριο στο διπλανό τραπέζι τον είδες; Αστο .. δεν τον πρόλαβες. Μόλις έφυγε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: