ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΧΡΗΣΙΜΑ / Κόβει Ρολά από Χαρτιά Υγείας και τα Βάζει μέσα σε μια Γλάστρα με Χώμα. Ο λόγος; Ο,τι Καλύτερο για τα Φυτά σας!

Κόβει Ρολά από Χαρτιά Υγείας και τα Βάζει μέσα σε μια Γλάστρα με Χώμα. Ο λόγος; Ο,τι Καλύτερο για τα Φυτά σας!

Κόβει Ρολά από Χαρτιά Υγείας και τα Βάζει μέσα σε μια Γλάστρα με Χώμα. Ο λόγος; Ο,τι Καλύτερο για τα Φυτά σας!

Αυτή η εποχή του έτους είναι που όλα τα φυτά ξαναζωντανεύουν και πάλι. Αν είστε κηπουρός, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσετε το σκάψιμο και την κηπουρική!

Ακόμα κι αν δεν είστε ένας έμπειρος κηπουρός, δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε.
Η κηπουρική κάνει καλό στην υγεία σας, το πορτοφόλι σας και τη Γη. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μια πολύ χαλαρωτική και ασχολία για να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης και της ζωή τους. Επιπλέον, τα τρόφιμα που έχετε καλλιεργήσει οι ίδιοι πάντα έχουν πολύ καλύτερη γεύση!
Όμορφα, πολύχρωμα λουλούδια, πράσινοι θάμνοι και καλλωπιστικά φυτά μπορούν να ζωντανέψουν σε κάθε αυλή. Υπάρχουν χιλιάδες ποικιλίες και συνδυασμοί σπόρων άμεσα διαθέσιμοι. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για την κηπουρική ή θέλετε να κάνετε τον κήπο σας να καρποφορήσει, μην ψάχνετε άλλο. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω παρουσιάζει μερικούς έξυπνους τρόπους για να περιποιηθείτε τον κήπο σας. Όλοι οι τρόποι χρησιμοποιούν καθημερινά αντικείμενα που πιθανώς να έχετε ήδη ή να μπορείτε να αγοράσετε φθηνά, οπότε ρίξτε μια ματιά.
1. Για φυτά που είναι ευαίσθητα στις ρίζες, όπως τα φασόλια και τα μπιζέλια, χρησιμοποιήστε ρολά από χαρτόνι υγείας και κουζίνας ως γλάστρες. Οι σωλήνες κάνουν τη μεταφύτευση πολύ λιγότερο αγχωτική και οι ρίζες παραμένουν διαχωρισμένες ώστε να μην μπλέκονται η μία με την άλλη.
2. Αν δεν έχετε πολύ χώρο για να εργαστείτε δοκιμάστε να κάνετε ένα κάθετο κήπο σε έναν τοίχο, φράχτη, ή αλλού. Το βίντεο δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε υδρορροές για να δημιουργήσετε έναν κήπο στον τοίχο, ανοίγοντας τρύπες στο κάτω μέρος τους για την αποστράγγιση. Μετρήστε και κόψτε τις στο μέγεθος που πρέπει και στη συνέχεια να κρεμάστε τις στο τοίχο.
3. Για να βοηθήσετε τους σπόρους να αναπτυχθούν, μουλιάστε τους για μια μέρα σε χλιαρό νερό πριν από τη φύτευση.
4. Για τακτοποιημένες σειρές ίσων αποστάσεων φυτών χρησιμοποιείστε ένα μέτρο. Μαρκάρετε τα ανοιχτά διαστήματα.

5. Παρακολουθήστε τα φυτά, σημειώνοντας τι και που βρίσκεται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια από παγωτό, επίπεδες πέτρες, κεραμίδια ως ετικέτες.
6. Τις κρύες νύχτες, που ο παγετός θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, πρέπει πάντα να προστατεύσετε τα ευαίσθητα φυτά. Σκεπάστε τα με ένα κεραμικό δοχείο το βράδυ και απλά βγάλτε το επόμενο πρωί.
7. Ένα πολύ κοινό παράσιτο των φυτών είναι οι αφίδες, που είναι επίσης γνωστά ως «ψείρες των φυτών.» Για να απαλλαγείτε από τα μικροσκοπικά ζωύφια τυλίξτε κολλητική ταινία γύρω από το χέρι σας και βγάλτε τα από τα φυτά σας.
8. Κάντε ένα εξαιρετικά εύκολο σύστημα άρδευσης με την ανακύκλωση παλιών πλαστικών μπουκαλιών νερού. Κάντε τρύπες στο καπάκι, κόψτε το κάτω μέρος, τοποθετήστε το στο έδαφος κοντά στο φυτό, και γεμίστε το με νερό. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στο νερό σιγά-σιγά να κυκλοφορήσει στο χώμα έτσι ώστε να διαρκεί περισσότερο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και απαραίτητο, αν η καλλιέργεια των φυτών βρίσκεται σε θερμές, ξηρές ή άνυδρες συνθήκες.
9. Ανακυκλώστε και επαναχρησιμοποιήστε νερό από το μαγείρεμα, όπως το νερό που χρησιμοποιήσατε για να βράσετε λαχανικά, και συλλέξτε το νερό της βροχής από τη στέγη και από υδρορροές για να ποτίζετε τον κήπο σας και να μειώσετε τη συνολική κατανάλωση. Ακόμα και ελάχιστο βοηθάει!
Δείτε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: