ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Ανεξάρτητη σχεδιάστρια ισχυρίζεται ότι το Zara της Κλέβει τα Σχέδια. Δείτε τα και πείτε μας τη Γνώμη σας!

Ανεξάρτητη σχεδιάστρια ισχυρίζεται ότι το Zara της Κλέβει τα Σχέδια. Δείτε τα και πείτε μας τη Γνώμη σας!

Ανεξάρτητη σχεδιάστρια ισχυρίζεται ότι το Zara της Κλέβει τα Σχέδια. Δείτε τα και πείτε μας τη Γνώμη σας!

Η 27χρονη Tuesday Bassen, εικονογράφος από το Λος Άντζελες, κατηγόρησε την ισπανική εταιρία ρούχων και αξεσουάρ Zara ότι της “έκλεψε” τα σχέδια που εμφανίζονται και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ShopTuesday.

Ανεξάρτητη σχεδιάστρια ισχυρίζεται ότι το Zara της Κλέβει τα Σχέδια. Δείτε τα και πείτε μας τη Γνώμη σας!

Η Bassen είπε ότι ανακάλυψε ότι τα σχέδια της ήταν παρόμοια με αυτά του Zara όταν εκατοντάδες θαυμαστές της έστειλαν μηνύματα ρωτώντας την αν συνεργάζεται μαζί τους ή αν της έκλεψαν την δουλειά.

I’ve been pretty quiet about this, until now. Over the past year, @zara has been copying my artwork (thanks to all that have tipped me off–it’s been a lot of you). I had my lawyer contact Zara and they literally said I have no base because I’m an indie artist and they’re a major corporation and that not enough people even know about me for it to matter. I plan to further press charges, but even to have a lawyer get this LETTER has cost me $2k so far. 〰 It sucks and it’s super disheartening to have to spend basically all of my money, just to defend what is legally mine. ⚡️ EDIT: Some of you are asking how you can help. Repost and tag them, on Twitter, on Insta, on Facebook. I don’t want to have to burden any of you with the financial strain that comes with lawsuits.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Tuesday Bassen (@tuesdaybassen) στις

Πιστεύει ότι το Zara “αντέγραψε” τα σχέδια της και έχει επικοινωνήσει με την εταιρία σχετικά με τις ομοιότητες. Η Bassen κοινοποίησε την απάντηση των δικηγόρων του Zara. Στην απάντηση τους, γράφουν ότι υπάρχει “έλλειψη χαρακτηριστικών γνωρισμάτων” στα σχέδια της, κάτι που “το κάνει πολύ δύσκολο να καταλάβουν πώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον κόσμο συνέδεε τα σχέδια με την Tuesday Bassen.”

Συνεχίζουν λέγοντας ότι γνωρίζουν την “ειδοποίηση σε τρίτα πρόσωπο” σχετικά με τα σχέδια, αλλά προσθέτουν: “αυτές οι ειδοποιήσεις ισοδυναμούν με μερικά παράπονα μόνο. Όταν έχει κάποιος στο μυαλό του ότι εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο μπαίνουν στις αντίστοιχες σελίδες (Zara: 98.000.000 επισκέπτες τον μήνα κατά μέσο όρο πέρυσι, Bershka: 150.000.000 επισκέπτες τον μήνα κατά μέσο όρο πέρυσι), τα νούμερα αυτά μας δίνουν μια άποψη για τις ειδοποιήσεις αυτές.”

Η Bassen είπε ότι σχεδιάζει να λάβει περαιτέρω μέτρα κατά της εταιρίας και είπε ότι προσπαθούν να την μειώσουν και να της κάνουν bullying. Είπε ότι το περιστατικό θα έχει άσχημο αντίκτυπο στον βιοπορισμό ενός καλλιτέχνη και προσθέτει ότι το Zara μείωσε την εταιρία της “κλέβοντας” από εκείνη.

Ένας εκπρόσωπος της Inditex, μητρικής εταιρίας του Zara, είπε ότι η εταιρία πρόσφατα επικοινώνησε με τους δικηγόρους της Bassen, οι οποίοι τόνισαν την χρήση κάποιων σχεδίων σε καρφίτσες έξω και πάνω στα ρούχα της εταιρίας.

“Η Inditex σέβεται την δημιουργικότητα τρίτων και λαμβάνει τους ισχυρισμούς για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων πολύ σοβαρά”, συνεχίζουν. “Όταν λάβαμε αυτούς τους ισχυρισμούς, τα σχετικά αντικείμενα βγήκαν αμέσως εκτός πώλησης και άνοιξε έρευνα.

Παράλληλα, η νομική ομάδα της Inditex ήρθε σε επαφή με τους δικηγόρους της Tuesday Bassen για να ξεκαθαρίσουν και να λύσουν την κατάσταση. Η Inditex έχει πάνω από 600 σχεδιαστές που δημιουργούν πάνω από 50.000 σχέδια τον χρόνο, σέβεται απόλυτα την δημιουργικότητα του ατόμου και θα ερευνήσει αυτή την περίπτωση μέχρι τέλους.”

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Εεεεεπ! Που πας να φύγεις; Αυτά τα είδες;;;;

(αν όχι εσύ χάνεις...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kάνε την εγγραφή σου ΔΩΡΕΝ στο Νοιάzομαι και θα βρεις 60 νέα εκπτωτικά κουπόνια για να τα χρησιμοποιήσεις στο Super Market