ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Έχει Κρύψει συνολικά 50.000 δολάρια μέχρι σήμερα και κατάφερε να Αλλάξει τη Ζωή πολλών ανθρώπων!

Έχει Κρύψει συνολικά 50.000 δολάρια μέχρι σήμερα και κατάφερε να Αλλάξει τη Ζωή πολλών ανθρώπων!

Έχει Κρύψει συνολικά 50.000 δολάρια μέχρι σήμερα και κατάφερε να Αλλάξει τη Ζωή πολλών ανθρώπων!

Τα τελευταία 3 χρόνια, ένας φιλάνθρωπος κρύβει χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων σε μέρη και περιοχές στην πόλη Σάλεμ, του Όρεγκον. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί πως έχουν βρεθεί, συνολικά, 50.500 δολάρια αλλά το πραγματικό ποσό πιθανόν να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Τα πρώτα χαρτονομίσματα βρέθηκαν σε καταστήματα και σε χώρους εκδηλώσεων στο Σάλεμ, τον Μάιο του 2013 και από τότε καινούρια βρίσκονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό, μέσα από τις ειδήσεις του τοπικού καναλιού, πολλοί ισχυρίστηκαν πως είναι υπεύθυνοι για τη γενναιόδωρη αυτή πράξη. Έτσι, ο ανώνυμος ευεργέτης άρχισε να υπογράφει τα χαρτονομίσματα. Κάποιοι που δήλωσαν πως είναι φίλοι του επιβεβαιώνουν την υπογραφή του, αλλά ποτέ δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά του. Τόνισαν επίσης πως αυτή τη πράξη δεν την έκανε για τον ίδιο, αλλά για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ελπίζει να εμπνεύσει κι άλλους να κάνουν το ίδιο.

Η Capy Lynn, δημοσιογράφος που καλύπτει από την αρχή αυτή την υπόθεση, έδωσε στον μυστήριο άντρα το παρατσούκλι «Benny«, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Benjamin Franklin, του οποίου η φιγούρα κοσμεί το χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων. Σε ένα πρόσφατο άρθρο της, έγραψε ότι παρακολούθει το που και πότε βρέθηκαν τα δώρα του. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακαλυφθεί σε 26 διαφορετικά καταστήματα, σε 8 διαφορετικές εκδηλώσεις και σε μερικές γειτονιές. Και κατά κάποιο τρόπο, πάντα φαίνεται να καταλήγουν στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι τυχεροί αποδέκτες αυτών των δώρων, έχουν χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να πληρώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, για να ξεχρεώσουν το ενοίκιό τους ή για να αγοράσουν φάρμακα. Μερικοί, ακόμη και για να νοικιάσουν ένα δωμάτιο όπου κοιμούνται για λίγες νύχτες. Αλλά το πιο αξιοσημείωτο σχετικά με τη γενναιοδωρία του Benny είναι ότι έχει εμπνεύσει όλη την τοπική κοινότητα. Πάνω από τους μισούς από αυτούς που βρήκαν τα κρυμμένα χρήματα αναφέρεται πως και αυτοί με τη σειρά τους δώσανε, είτε μέσω κάποιας φιλανθρωπίας, είτε στο χέρι, χρήματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Έχει Κρύψει συνολικά 50.000 δολάρια μέχρι σήμερα και κατάφερε να Αλλάξει τη Ζωή πολλών ανθρώπων!Photo: Facebook

Ο φιλάνθρωπος διπλώνει και κρύβει τα χαρτρονομίσματα μέσα στις συσκευασίες διαφόρων προϊόντων, όπως κουτιά δημητριακών, κατεψυγμένα τρόφιμα, όμως πιο συχνά βρίσκονται μέσα σε συσκευασίες από πάνες. Επίσης, παρευρίσκεται σε πολλές τοπικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, που μαζεύουν αρκετό κόσμο, και κρύβει τα χαρτονομίσματα σε μέρη που είναι σίγουρος ότι θα τα βρούνε. Η Capy Lynn αναφέρει ότι το αγαπημένο του μέρος φαίνεται να είναι το κατάστημα Fred Meyer, όπου 156 από αυτά τα χαρτονομίσματα έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Έχει Κρύψει συνολικά 50.000 δολάρια μέχρι σήμερα και κατάφερε να Αλλάξει τη Ζωή πολλών ανθρώπων!Photo: Facebook

Με πάνω από 50.000 δολάρια σε δωρεές μέχρι τώρα και χωρίς ενδείξεις ότι θα σταματήσει σύντομα, ο Benny θεωρείται ένας πραγματικός τοπικός ήρωας και μία μεγάλη έμπνευση για τον κόσμο του Σάλεμ. Σίγουρα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Εεεεεπ! Που πας να φύγεις; Αυτά τα είδες;;;;

(αν όχι εσύ χάνεις...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kάνε την εγγραφή σου ΔΩΡΕΝ στο Νοιάzομαι και θα βρεις 60 νέα εκπτωτικά κουπόνια για να τα χρησιμοποιήσεις στο Super Market