ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Άρπαξε το Κοριτσάκι από τη Μέση και με τη Βία το Έβαλε μέσα στο Αυτοκίνητό του. Οι Αντιδράσεις των Περαστικών; Θα σας Σοκάρουν!

Άρπαξε το Κοριτσάκι από τη Μέση και με τη Βία το Έβαλε μέσα στο Αυτοκίνητό του. Οι Αντιδράσεις των Περαστικών; Θα σας Σοκάρουν!

Άρπαξε το Κοριτσάκι από τη Μέση και με τη Βία το Έβαλε μέσα στο Αυτοκίνητό του. Οι Αντιδράσεις των Περαστικών; Θα σας Σοκάρουν!

Ήταν μια φυσιολογική, ηλιόλουστη μέρα. Οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης ήταν γεμάτοι, οι άνθρωποι περίμεναν το λεωφορείο, περπατούσαν στο πεζοδρόμιο ή έκαναν τα ψώνια τους και συνέχιζαν την καθημερινή τους ρουτίνα.


Δύο νεαρές γυναίκες μιλούσαν σε μια στάση λεωφορείου, όταν σταμάτησε ένα μαύρο sedan. Μια παρέα νεαρών άντρων βγήκε έξω και κατευθύνθηκε προς τις γυναίκες. Ξαφνικά, άρπαξαν την μία από αυτές και την μετέφεραν στο αυτοκίνητο ενώ εκείνη κλοτσούσε και φώναζε…

Το όλο σκηνικό θύμιζε παράξενο όνειρο ή κακό αστείο. Αλλά για χιλιάδες νεαρές γυναίκες από όλο τον κόσμο, αυτή ακριβώς είναι η μοίρα τους. Ονομάζεται «απαγωγή νύφης» και αποτελεί «παράδοση» σε κάποιες χώρες της κεντρικής Ασίας.
Δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία που να αποκαλύπτουν πόσο ανεξέλεγκτο είναι το πρόβλημα, αλλά οι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν ότι κάθε χρόνο απάγονται περίπου 12.000 μόνο στην Κιργιζία.

Αλλά πώς είναι δυνατόν; Μπορεί να φαίνεται αδύνατο να το πιστέψει κανείς, αλλά αυτές οι γυναίκες συνήθως δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι απαγωγείς τους. Οι άντρες απλά παρακολουθούν από απόσταση και περιμένουν την ευκαιρία να πάρουν τις γυναίκες παρά την θέληση τους και να τις αναγκάσουν σε γάμο.
Για τους απαγωγείς είναι η ευκαιρία τους να αποδείξουν ότι είναι «πραγματικοί άντρες» και ότι παίρνουν αυτό που θέλουν. Όσο πιο κραυγαλέα η απαγωγή, τόσο πιο πολύ αναγνώριση κερδίζουν οι άντρες για την «αντρίκεια» πράξη κυριαρχίας τους. Σε μερικές περιπτώσεις αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απαγωγή ενός κοριτσιού μπροστά στο σχολείο ή την δουλειά του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γυναίκα πάει να ζήσει με τον απαγωγέα και τους συγγενείς του οι οποίοι προσπαθούν να την πείσουν ότι πρέπει να είναι ευτυχισμένη και ευγνώμων που την «επέλεξε». Αυτές οι γυναίκες συχνά μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου έχουν διδαχθεί να υπακούουν τους άντρες και τους γηραιότερους, μην μπορώντας έτσι να κάνουν κάτι για να αντισταθούν στους απαγωγείς τους.
Το χειρότερο είναι ότι στο 80% των περιπτώσεων, η οικογένεια του θύματος πείθεται να δώσει συγκατάθεση για τον γάμο. Συχνά νιώθουν ότι δεν έχουν επιλογή, επειδή πιστεύουν ότι κανείς άλλος δεν θα θέλει να παντρευτεί μια γυναίκα που την έχει «διεκδικήσει» ένας απαγωγέας.

Οι πολιτικοί και οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν συνεχώς να ενημερώσουν τον κόσμο για το γεγονός ότι η απαγωγή νύφης είναι στην πραγματικότητα έγκλημα το οποίο συχνά οδηγεί σε σeξουαλική κακοποίηση, ενδοοικογενειακή βία και αυτοκτονία. Αλλά όπως δείχνει το βίντεο, οι περισσότεροι συνεχίζουν να μην το παίρνουν στα σοβαρά.
Σε ποσοστό μικρότερο από το 0,5% των περιπτώσεων επικοινωνούν οι συγγενείς ή οι μάρτυρες με τις αρχές. Η ερώτηση είναι: γιατί; Σε πολιτισμούς όπου αυτού του είδους το έγκλημα γίνεται ακόμα ανεκτό, υπάρχει η βαθιά ριζωμένη αντίληψη ότι τα κορίτσια ονειρεύονται κρυφά να τις αναγκάσουν να παντρευτούν και ότι οι φωνές και τα κλάματα τους είναι απλά για επίδειξη…

Αλλά υπάρχει ελπίδα. Σε όλο τον κόσμο οι οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων εργάζονται σκληρά ώστε να τελειώσει αυτή η «παράδοση» και μπορείτε να κάνετε κι εσείς κάτι υπογράφοντας αυτό το αίτημα. Κάθε ψήφος κάνει διαφορά!
Οι σκέψεις σας;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: