ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΙΣΤΟΡΙΕΣ / Θυμάσαι? Τότε που Βλέπαμε την Πίπη Φακιδομύτη με τη συμπεριφορά ενηλίκου και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα;

Θυμάσαι? Τότε που Βλέπαμε την Πίπη Φακιδομύτη με τη συμπεριφορά ενηλίκου και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα;

Θυμάσαι? Τότε που Βλέπαμε την Πίπη Φακιδομύτη με τη συμπεριφορά ενηλίκου και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα;

Πίπη η Φακιδομύτη (σουηδικά: Pippi Långstrump, δηλ. η Πίπη η Μακρύκαλτση) αποτελεί κεντρικό χαρακτήρα σειράς παιδικών βιβλίων της Σουηδής συγγραφέως Άστριντ Λίντγκρεν, που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με τρομερή επιτυχία.


Το όνομά της το εμπνεύστηκε η, εννιάχρονη τότε, κόρη της Λίντγκρεν, κάποια στιγμή που ήταν άρρωστη στο κρεβάτι και ζήτησε από την μητέρα της να αυτοσχεδιάσει μία ωραία παιδική ιστορία.

Η Πίπη, ήταν ένα κορίτσι εννιά ετών, είχε την αυτοπεποίθηση ενήλικου, ζούσε ανεξάρτητα και έμενε μόνη της στην βίλα της, την βίλα Βιλεκούλα. Ενώ δεν της φαινόταν, διέθετε υπερφυσικά χαρακτηριστικά για την ηλικία της καθώς μπορούσε να αντιμετωπίσει εύσωμους παλαιστές και να σηκώσει τεράστια βάρη χωρίς δυσκολία, όπως π.χ. το άλογό της, κάτι που ξάφνιαζε τους ενήλικους. Η συμπεριφορά της, προς τους καθώς πρέπει σοβαροφανείς ενήλικους, ήταν αγενής, ενώ προς τους μοχθηρούς χαρακτήρες των ιστοριών η στάση της είναι αμείλικτη.

Η Πίπη Φακιδομύτη ήταν η πρώτη αντισυμβατική ηρωίδα παιδικής σειράς.
Τα πρώτα τρία βιβλία-επεισόδια της Πίπης της Φακιδομύτης κυκλοφόρησαν την περίοδο 1945-1948 και το 1969-1975 κυκλοφόρησαν άλλα έξι. Δύο επιπλέον ιστορίες της Πίπης εκδόθηκαν το 1979 και το 2000. Τα βιβλία της σειράς έχουν μεταφραστεί σε παραπάνω από 50 γλώσσες.
Αντισυμβατική, πολλές φορές αγενής, με υπερφυσική δύναμη, φακίδες στο πρόσωπο, κόκκινες κοτσίδες και αταίριαστες μακριές κάλτσες. Η Πίπη η Φακιδομύτη έγινε η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών που θαύμαζαν την καλοσύνη, το θάρρος, την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθησή της. Η Πίπη υπερασπιζόταν τα αδύναμα παιδιά, μισούσε τον καθωσπρεπισμό, ειρωνευόταν τους αστυνομικούς, είχε απάντηση για όλες τις παρατηρήσεις των ενηλίκων, ήξερε πώς να φροντίζει τον εαυτό της και πώς να μετατρέπει κάθε βαρετή δουλειά σε παιχνίδι.

H μαμά της «την έβλεπε από τον ουρανό» ενώ ο πατέρας της, θαλασσοπόρος, χάθηκε στη θάλασσα αλλά δεν πνίγηκε. Η Πίπη πίστευε πως σώθηκε και βρισκόταν σε κάποιο νησί ως βασιλιάς των ιθαγενών.
Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από την ΕΡΤ. Καθήλωσε τους πιτσιρικάδες στις τηλεοράσεις, για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειές της και τις σκανταλιές που σκάρωνε με τους γείτονες και φίλους της Άνικα και Τόμι.

Δείτε ένα επεισόδιο της αγαπημένης σειράς:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
[cresta-social-share]

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

banner
error:

Πως αγοράζω Κινητά & Gadget από Κίνα χωρίς Τελωνείο

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ