ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Εσείς τι θα κάνατε αν βρισκόσασταν σε ένα κουβά γεμάτο κέρματα; Η πρόκληση που έχει διχάσει το ίντερνετ

Εσείς τι θα κάνατε αν βρισκόσασταν σε ένα κουβά γεμάτο κέρματα; Η πρόκληση που έχει διχάσει το ίντερνετ

Εσείς τι θα κάνατε αν βρισκόσασταν σε ένα κουβά γεμάτο κέρματα; Η πρόκληση που έχει διχάσει το ίντερνετ

Η πρόκληση του «κουβά με τα κέρματα» στην Κίνα έχει καταφέρει να διχάσει το ίντερνετ.

Κουβάδες γεμάτοι με κέρματα του ενός γιουάν (1 γιουάν ισοδυναμεί με 0,13 ευρώ) έχουν εμφανιστεί μπροστά από σταθμούς του μετρό καθώς και σε πεζοδρόμους σε πολλές πόλεις της Κίνας. Δίπλα τους υπάρχει μια πινακίδα που γράφει: «Πάρε εάν έχεις ανάγκη, αλλά μην πάρεις πάνω από 5 γιουάν».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα National Business Daily, ένας τέτοιος κουβάς τοποθετήθηκε πρόσφατα σε ένα σταθμό του μετρό κοντά σε μία από τις πιο πολυσύχναστες οδούς της Τσενγκντού, πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Σιτσουάν και μια κρυφή κάμερα κατέγραψε τις αντιδράσεις των περαστικών.

Κάποιοι από αυτούς τράβηξαν φωτογραφίες και τις ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι δίστασαν πριν πάρουν τα κέρματα και άλλοι χρησιμοποίησαν την ευκαιρία να μιλήσουν για αυτό στα παιδιά τους.

«Είδα την ‘πρόκληση’ στο σταθμό του μετρό και κανείς δεν πήρε κέρματα», ανέφερε σχόλιο στο μικρομπλόγκ Sina Weibo, ενώ άλλοι χρήστες έγραψαν: «Ίσως γιατί οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν προς το καλύτερο», «Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό», «Όταν δεν έχεις ψιλά για το λεωφορείο, μπορείς να χαλάσεις τα χρήματά σου σε κέρματα».

Ωστόσο υπήρχαν και εκείνοι που δεν αντιμετώπισαν θετικά την κίνηση αυτή. «Η ιδέα του να παρακολουθείς τις αντιδράσεις των ανθρώπων στον κουβά είναι από μόνη της διαβολική», ανέφερε ένα σχόλιο. «Μια κάμερα έχει τοποθετηθεί σε κοντινή απόσταση, άρα ποιος θα τολμούσε να κλέψει κάτι;», σημείωνε κάποιος άλλος.

Από ότι φαίνεται, σύμφωνα και με την εφημερίδα Chengdu Economic Daily, όλο αυτό αποτελεί διαφημιστικό κόλπο μιας τεχνολογικής εταιρείας που επιθυμούσε να αυξήσει τους ακόλουθούς της στο WeChat.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

banner
error:

Πως αγοράζω Κινητά & Gadget από Κίνα χωρίς Τελωνείο

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ