ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Αγρίνιο: Παπάς αρνήθηκε να κηδέψει 44χρονη γιατί ήταν παντρεμένη με πολιτικό γάμο

Αγρίνιο: Παπάς αρνήθηκε να κηδέψει 44χρονη γιατί ήταν παντρεμένη με πολιτικό γάμο

Αγρίνιο: Παπάς αρνήθηκε να κηδέψει 44χρονη γιατί ήταν παντρεμένη με πολιτικό γάμο

Στην Ελλάδα, το 2018 οι πολιτικοί γάμοι, αριθμητικά, δεν διαφέρουν  και πολύ από τους θρησκευτικούς. Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, η εκκλησία έχει αλλάξει την στάση της, όσον αφορά την κηδεία αυτών που τέλεσαν πολιτικό γάμο.

Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας  ακολούθησαν  με λίγα λόγια την εξέλιξη της  κοινωνίας  όμως υπάρχουν  κάποιοι   ιερείς που συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά  ακόμη και να τελέσουν κηδεία    σε ανθρώπους, που λόγω ανεπτυγμένης θρησκευτικής συνείδησης ή λόγω σεβασμού στην ίδια την θρησκεία τους, κάποια στιγμή στην ζωή τους έπραξαν διαφορετικά. Μια τέτοια περίπτωση είχαμε στο Θέρμο Αιτωλοκαρνανίας.

Αγρίνιο: Παπάς αρνήθηκε να κηδέψει 44χρονη γιατί ήταν παντρεμένη με πολιτικό γάμο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AgrinioSite.gr, 44 χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία παντρεμένη με δημότη του Δήμου Θέρμου, κάτοικο της Τοπικής Κοινότητας Αβαρίκου που έχασε τη μάχη με την ανίατη αρρώστια, “ταλαιπωρήθηκε” και μετά θάνατον για πολλές ώρες, αφού ο ιερέας του χωριού, πατήρ Κωνσταντίνος Τσούνης   αρνούνταν, όπως μας καταγγέλθηκε, να προχωρήσει στην τελετή της ταφής εφαρμόζοντας, όπως ισχυρίστηκε, απόφαση της Ιεράς Συνόδου ,σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να ψαλεί αυτός που έχει κάνει πολιτικό γάμο.

Τελικά, μπροστά στις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες  δόθηκε άνωθεν εντολή να γίνει κανονικά η κηδεία.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

banner
error:

Πως αγοράζω Κινητά & Gadget από Κίνα χωρίς Τελωνείο

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ