Τα συνηθισμένα προϊόντα που πωλούνται στα ράφια δεν ανταποκρίνονται όλα πραγματικά σε αυτό που διαφημίζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μεταβολίζει το προϊόν, όπως ό,τι άλλο τρώμε. Έτσι, είναι απλά μία ακόμα πρωτεΐνη, η οποία δεν προσφέρει αυτά για τα οποία πωλείται.
Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο πρέπει να δώσουμε τροφή στους ινοβλάστες, οπότε και θα σχηματιστεί η παραγωγή υαλουρονικού.
Μπορούμε λοιπόν να προσφέρουμε εμείς την τροφή στους ινοβλάστες μας.
Παρασκευή μείγματος για παραγωγή υαλουρονικού
Παραγγέλνουμε από τον χασάπη μας καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκκαλα με το μεδούλι, κατά προτίμηση κομμένα σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
- Ρίχνουμε 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι.
- Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
- Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
- Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
- Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
- Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.
Επιπλέον μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός.
- Σπάμε τα αυγά.
- Τα αδειάζουμε από τον κρόκο και το ασπράδι. Δεν πετάμε τη μεμβράνη.
- Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
- Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
- Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
- Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
- Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυμματίζουμε στο μούλτι τόσο ώστε να γίνουν πούδρα.
Βάζουμε 1/2 ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και 1 κουταλιά του γλυκού πούδρας-τσόφλια.
Είναι σημαντικά τα οφέλη του μείγματος κυρίως για εγκύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας κλπ.
Δείτε και το σχετικό video με τον Διονύση Γιαννιώτη: