ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / 5 Κρυφές Συμπεριφορές που έχουν ΟΛΟΙ όσοι το παίζουν Νταήδες και ΠΩΣ να τις Αντιμετωπίσετε!

5 Κρυφές Συμπεριφορές που έχουν ΟΛΟΙ όσοι το παίζουν Νταήδες και ΠΩΣ να τις Αντιμετωπίσετε!

5 Κρυφές Συμπεριφορές που έχουν ΟΛΟΙ όσοι το παίζουν Νταήδες και ΠΩΣ να τις Αντιμετωπίσετε!

Οι νταήδες είναι παντού: στο σχολείο, στην δουλειά, στην ουρά του σούπερ μάρκετ. Αλλά μερικές φορές ο νταής μπορεί να βρίσκεται εκεί που το περιμένεις λιγότερο: μέσα σου.


Δείτε 5 συμπεριφορές νταήδων και πώς να τις καταπολεμήσετε!
1. Έλεγχος, έλεγχος, έλεγχος
5 Κρυφές Συμπεριφορές που έχουν ΟΛΟΙ όσοι το παίζουν Νταήδες και ΠΩΣ να τις Αντιμετωπίσετε!
Η ανάγκη να ελέγχουμε τους άλλους προέρχεται από μια βασική ανασφάλεια ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Οι νταήδες δεν μπορούν να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους, κι έτσι στρέφονται στους άλλους για να το κάνουν για εκείνους. Αυτή η έλλειψη αυτοεκτίμησης δημιουργεί μια αίσθηση εσωτερικού χάους.
Έτσι, οι νταήδες προσπαθούν να ελέγξουν ό,τι μπορούν, είτε είναι μια κατάσταση, είτε ένα άλλο άτομο. Πολλές φορές καταστρέφουν την αυτοπεποίθηση κάποιου, απλά για να τονίσουν την δική τους. Όσο νιώθουν ότι έχουν τη δύναμη, δεν υπάρχει απειλή.
Αν νιώθετε ότι χρειάζεται να ελέγχετε τους άλλους στην ζωή σας, είναι καιρός να κάνετε μια ενδοσκόπηση. Ποιοι άνθρωποι στην ζωή σας σας κάνουν να αμφισβητείτε την προσωπική σας αξία; Και γιατί; Όταν βρείτε την απάντηση, το καλύτερο θα είναι να αντιμετωπίσετε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν βάζετε όρια σους άλλους, δημιουργείτε ένα υγιές όριο που προστατεύει την αυτοπεποίθηση σας.
2. Θύματα των παρορμήσεων
Οι νταήδες δεν ελέγχουν τα συναισθήματα τους. Όταν βγαίνει στην επιφάνεια ένα συναίσθημα όπως θυμός ή φόβος, δεν ενδιαφέρονται για τις συνέπειες των λόγων ή των πράξεων τους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα και το πλήγωμα των γύρω τους.
Ένας τρόπος να το καταπολεμήσετε είναι να συντονιστείτε με τους προσωπικούς σας φόβους και όχι μόνο να τους δουλέψετε, αλλά και να μπορείτε να αναγνωρίσετε πότε πυροδοτούνται. Πείτε στον εαυτό σας ότι, αν και έχετε το δικαίωμα να θυμώσετε, έχετε επίσης την επιλογή για το αν θα αφήσετε τον θυμό να σας ελέγξει ή όχι. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την ηρεμία.
3. Καμία συμπόνια


5 Κρυφές Συμπεριφορές που έχουν ΟΛΟΙ όσοι το παίζουν Νταήδες και ΠΩΣ να τις Αντιμετωπίσετε!
Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, η έλλειψη συμπόνιας προέρχεται από το να νιώθουμε τον πόνο ή την δυστυχία των άλλων τόσες πολλές φορές που οδηγεί σε συναισθηματική εξάντληση. Επειδή είναι δυσάρεστο, κάποιοι το μπλοκάρουν, δημιουργώντας μια απόσταση μεταξύ των ιδίων και άλλων ανθρώπων. Πλέον δεν βλέπουν τους άλλους σαν άτομα, αλλά αντίθετα τους βάζουν ταμπέλες ή στερεότυπα, κάτι που προκαλεί πόνο.
Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσετε πίσω το αίσθημα της συμπόνιας είναι αναγνωρίζοντας ότι κάθε άτομο είναι ξεχωριστό με τα δικά του προβλήματα. Ανοιχτείτε στους άλλους. Προσπαθήστε να βρείτε τα κοινά μεταξύ σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει τον πόνο τους. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση στοργής, η οποία δημιουργεί συναισθήματα ηρεμίας και ευημερίας.
4. Μηδενική ανάληψη ευθυνών
Οι νταήδες είναι πάντα το θύμα. Δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη των λόγων ή των πράξεων τους και πάντα κατηγορούν κάποιον άλλο. Αν ξεσπάσουν και πληγώσουν κάποιον, φταίει ο άλλος. Ειρωνικά, βλέπουν τον εαυτό τους σαν ήρωα. Ο Πρόεδρος Snow, για παράδειγμα, από το Hunger Games πιστεύει ότι στέλνοντας τα παιδιά να πεθάνουν κάθε χρόνο θυμίζει σε όλους τους κινδύνους της επανάστασης κι έτσι διατηρεί την ηρεμία.
Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτή την λογική είναι να αναλαμβάνετε ευθύνη για τις πράξεις σας. Παραδεχτείτε ότι ίσως υπήρχαν πιο υγιείς τρόποι για να αντιδράσετε σε μια αρνητική κατάσταση. Ναι, ο άλλος μπορεί να έκανε κάτι που σας πλήγωσε, αλλά παραδεχτείτε τα λάθη σας. Πώς θα μπορούσατε να είχατε χειριστεί την κατάσταση καλύτερα;
5. Έλλειψη ανεκτικότητας
5 Κρυφές Συμπεριφορές που έχουν ΟΛΟΙ όσοι το παίζουν Νταήδες και ΠΩΣ να τις Αντιμετωπίσετε!
Οι νταήδες έχουν την τάση να βλέπουν τους άλλους όχι σαν άτομα, αλλά σαν κλίκες που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: “σαν εμένα” και “όχι σαν εμένα”. Οι “όχι σαν εμένα” διώκονται και δαιμονοποιούνται. Γιατί; Λόγω προκαταλήψεων και στερεοτυπικών διαφορών.
Αυτή η βλαβερή λογική μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα κομμάτια της ζωής, από την φυλή και την θρησκεία ως την πολιτική. Στα κοινωνικά δίκτυα, για παράδειγμα, συχνά βλέπουμε πολλές ομάδες να μαλώνουν για διαφορές που νομίζουν ότι έχουν.
Πώς μπορείτε να το ξεπεράσετε αυτό; Κάντε ένα βήμα πίσω και αναγνωρίστε ότι και οι άλλοι μπορούν να έχουν διαφορετική οπτική. Αντί να επιτίθεστε σε κάποιον με διαφορετικές απόψεις, προσπαθήστε να καταλάβετε την λογική του. Μπορεί να εκπλαγείτε ευχάριστα.
Ακόμα δεν είστε σίγουροι πώς να ξεπεράσετε το bullying; Ο συγγραφέας Noah Elkrief μπορεί να σας βοηθήσει!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: