Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία περίπου, μαθαίνουμε μερικά όλο και περισσότερο ανησυχητικά πράγματα για το γάλα, από το πώς έχει παραχθεί μέχρι το πώς επηρεάζει πραγματικά το σώμα μας. Εάν δεν γνωρίζετε αυτά τα γεγονότα, μπορείτε να τα διαβάσετε παρακάτω. Όταν τελειώσετε την ανάγνωση, θα το σκεφτείτε εάν θα πιείτε ξανά γάλα αγελάδας στο μέλλον.
Φυσικά και το άρθρο δεν αναφέρεται στους μικρούς παραγωγούς γάλακτος, αλλά κυρίως στις μεγάλες βιομηχανίες και τους κολοσσούς του είδους, ειδικά στο εξωτερικό.
Λοιπόν, τι είναι στην πραγματικότητα ένα ποτήρι γάλα αγελάδας;
Υπάρχουν σίγουρα κάποιες ευεργετικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, αλλά υπάρχει επίσης όξινη ζωική πρωτεΐνη που περιέχει κύτταρα με πύον, περιττώματα και αντιβιοτικά. Αυτά δημιουργούν ανισορροπίες στο ανθρώπινο σώμα.
Το πιο παράξενο είναι ότι δεν θα έπρεπε να πίνουμε καθόλου αγελαδινό γάλα.
Είμαστε τα μόνα θηλαστικά που πίνουν ένα άλλο είδος γάλακτος και είμαστε το μόνο είδος που συνεχίζει να πίνει γάλα σαν ενήλικες.
Δυστυχώς, οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής υποβάλλονται σε πολλά φοβερά πράγματα.
Στις αγελάδες γίνεται βίαια σπερματέγχυση για χρόνια, έτσι ώστε να παράγουν ατέλειωτα γάλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Σκεφτείτε την επίδραση που έχει η παραγωγή γάλακτος στα ζώα.
Το μοσχάρι χωρίζεται από τη μητέρα του την ημέρα που γεννιέται.
Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε την πρωτεΐνη και το ασβέστιο, αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.
Η ποσότητα της πρωτεΐνης στο γάλα της αγελάδας είναι τρεις φορές περισσότερη από ό, τι στο ανθρώπινο γάλα, πράγμα πάρα πολύ για το σώμα μας να το χειριστεί.
Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχoυν πραγματικά συμβάλλει στην κατανάλωση γάλακτος τα τελευταία χρόνια.Η διαφημιστική εκστρατεία υπέρ της σημασίας του γάλακτος αύξησε την ζήτηση του, αλλά αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη για εμάς, όπως ισχυρίζεται στις διαφημίσεις.
Στην πραγματικότητα, το γάλα μπορεί να προκαλέσει απώλεια ασβεστίου στα οστά μας .
Να πως : Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες που προέρχονται από ζώα μπορεί να κάνουν όξινο το pH στο σώμα μας, ελαττώνοντας το ασβέστιο από τα οστά μας.
Ανεπάρκεια ασβεστίου
Το υπερβολικό ασβέστιο μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα στο σώμα μας, και στη συνέχεια απλά αποβάλλεται από το σώμα μέσω των ούρων μας. Αυτό προκαλεί έλλειμμα ασβεστίου.
H παστερίωση του γάλακτος πραγματικά κάνει τα πράγματα χειρότερα.Η παστερίωση καταστρέφει τις περισσότερες από τις βιταμίνες και τα ένζυμα στο γάλα και το καθιστά πιο δύσκολο να το χωνέψουμε.
Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι το γάλα είναι γεμάτο από αυξητικές ορμόνες των βοοειδών .Η βόεια αυξητική ορμόνη ή BGH, είναι ορμόνη που κανονικά εμφανίζεται φυσικά στα βοοειδή. Αυτές οι ορμόνες παράγονται τεχνητά, για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος στα ζώα.
Αλλά τι σημαίνει BGH για μας ;
Η ορμόνη μπορεί να αυξήσει την ινσουλίνη στο σώμα μας. Αυτό συνδέεται με διάφορους καρκίνους και τον διαβήτη.
Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι αυτά που τρώνε οι αγελάδες είναι πάρα πολύ επιβλαβή για μας.
Οι αγελάδες τρώνε τοξικά φυτοφάρμακα που καταλήγουν στο γάλα που πίνουμε .
Τέλος , το γάλα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές.Μπορεί να παράγει βλέννα στο σώμα αυξάνοντας τις πιθανότητές μας για την ανάπτυξη αναπνευστικής πάθησης ή αλλεργίες , καθώς και αρθρίτιδα.
Είναι δύσκολο να είμαστε τόσο επικριτικοί για κάτι που είναι καθιερωμένο για χρόνια.
Αλλά πραγματικά είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.
Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό που να φαίνεται φυσικό, έτσι δεν είναι;
Σκεφτείτε και τον βαθμό ταλαιπωρίας του ζώου.
Ενώ το γάλα μπορεί να είναι ένα βασικό μέρος της διατροφής σας, είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε.
Θα πρέπει να σκεφτούμε κριτικά για το τι καταναλώνουμε, τόσο για την υγεία μας όσο και για το καλό των έμβιων όντων που τα παράγουν.
Έτσι, πριν πιείτε πάλι γάλα, ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά.
Πραγματικά αξίζει τον κόπο ένα μεγάλο ποτήρι γάλα;