Σας έχουμε την απάντηση σε πολλές καθημερινές απορίες, που μέχρι τώρα πιθανόν να μη γνωρίζατε σε τι χρησιμεύουν.
Φούντες σε σκουφάκια
Στις μέρες μας, οι φούντες υπάρχουν σε πολλά σκουφάκια, και θεωρούνται διακοσμητικό στοιχείο. Όμως οι φούντες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα καπέλα των Γάλλων ναυτών του 18ου αιώνα. Τα πλοία της εποχής είχαν στενούς χώρους με χαμηλά ταβάνια, και οι φούντες έπαιζαν σημαντικό ρόλο: για την προστασία του κεφαλιού από το χτύπημα στο πλοίο. Τότε άρχισαν να χρησιμοποιούνται και στο στρατό σε διάφορες χώρες. Το χρώμα και το σχήμα της φούντας υποδείκνυε και το είδος των στρατευμάτων. Τώρα είναι απλώς διακοσμητικό. Ωστόσο, σε περιοχές με χαμηλά ταβάνια, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες.
Μια τετράγωνη τρύπα στο πλαστικό από το γλειφιτζούρι
Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι αυτό το κενό είναι απαραίτητο σε περίπτωση που κάποιο παιδί καταπιεί το πλαστικό ξυλάκι. Ωστόσο, η τρυπούλα στο πλάι εξυπηρετεί ώστε η καραμέλα να μη πέσει. Όταν το πλαστικό βυθίζεται σε υγρή καραμέλα, γεμίζει πρώτα αυτή η τρύπα. Όταν κρυώσει η καραμέλα, αποδεικνύεται ότι κρατάει το γλειφιτζούρι στη θέση του.
Οι γραμμές στο παντελόνι
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα επαγγελματικό κοστούμι χωρίς γραμμές στο παντελόνι. Πως έγιναν όμως τέτοιο σύμβολο του στυλ; Στο τέλος του 19ου αιώνα στην Ευρώπη, στα εργοστάσια παραγωγής ενδυμάτων, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αποστελλόταν σε άλλες χώρες. Για να χωρέσουν τα ρούχα στα αμπάρια των πλοίων, συμπιέζονταν πριν από τη φόρτωση. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι, τα παντελόνια αποκτούσαν ζάρες, που ήταν σχεδόν αδύνατον να απαλλαγούν από αυτές. Στη συνέχεια, αυτές οι γραμμές στα παντελόνια έγιναν μόδα.
«Τσέπες» σε γυναικεία εσώρουχα
Σύμφωνα με τις υγειονομικές προδιαγραφές, η εσωτερική στρώση πρέπει να φτιάχνεται από ειδικό μαλακό ύφασμα. Αυτό ισχύει τόσο για τα ανδρικά όσο και για τα γυναικεία εσώρουχα. Ωστόσο, στα γυναικεία εσώρουχα μερικές φορές είναι αδύνατο να ραφτεί η δεύτερη πλευρά λόγω σχεδίου, και φαίνεται σαν ένα είδος τσέπης.
Δερμάτινο μπάλωμα σε σακίδιο
Σίγουρα έχετε παρατηρήσει ένα μικρό δερμάτινο μπάλωμα σε πολλά σακίδια. Αυτή η λεπτομέρεια είναι πολύ χρήσιμη σε πορείες στη φύση, όπου μέσα από αυτό μπορείτε να περάσετε ένα σχοινί, καραμπίνερ ασφαλείας ή γάντζο για να ελευθερώσετε τα χέρια σας. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για διακοσμητικούς λόγους.
Τρύπα ανάμεσα στη κάμερα και το φλας του iPhone
Λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η τρύπα, στην πραγματικότητα είναι ένα βοηθητικό μικρόφωνο. Βρίσκεται στην πλευρά της κάμερας, έτσι ώστε κατά την εγγραφή ενός βίντεο, ο ήχος να είναι καλύτερος. Βοηθά επίσης την Siri για την καλύτερη κατανόηση των διαφορετικών προφορών, αλλά και τη μείωση του θορύβου, που εισέρχεται από το κύριο μικρόφωνο.
Ο αριθμός «57» στα μπουκάλια κέτσαπ της Heinz
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο αριθμός 57 αποτελεί στοιχείο του σχεδιασμού της συσκευασίας ή δείχνει το πλήθος των συστατικών. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ χρήσιμο στοιχείο. Όταν η κέτσαπ δεν στάζει από το μπουκάλι, γύρτε το μπουκάλι και χτύπηστε το με το χέρι σας τον αριθμό «57». Είναι βέβαιο ότι θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.
Ο κωδικός στις συσκευασίες καλλυντικών
Αν κοιτάξετε σε οποιαδήποτε συσκευασία καλλυντικών προϊόντων, είτε πρόκειται για ένα υγρό μέικαπ, σκιά ματιών ή πούδρα, θα διακρίνετε από πίσω ένα μικρό σύμβολο, που μοιάζει σαν ένα μικρό ανοικτό δοχείο, το οποίο έχει τη σήμανση 6M, 12M ή 24M. Αυτές οι τιμές δείχνουν τη «διάρκεια ζωής» του μακιγιάζ σας: 6, 12 και 24 μήνες αντίστοιχα. Ένα χρήσιμο κόλπο: η τσάντα με τα καλλυντικά σας δεν θα γεμίζει με παλιά και ληγμένα προϊόντα, αν απλά σημειώσετε με ένα μαρκαδόρο την ημερομηνία που ανοίξατε το προϊόν και προσθέσετε τους μήνες σήμανσης.
Λεπίδες αντικατάστασης σε χαρτοκόπτης
Δεν γνωρίζουν όλοι ότι η λεπίδα στον χαρτοκόπτη μπορεί να σπάσει, και να αποκτήσουμε μια νέα κοφτερή άκρη λεπίδας. Πολλοί δεν το κάνουν επειδή νομίζουν ότι είναι επικίνδυνο. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο! Για να το κάνετε, βγάλτε την άκρη της λεπίδας, αφαιρέστε το πίσω πλαστικό καπάκι, και χρησιμοποιώντας τις εγκοπές στο καπάκι, πιέστε για να κόψετε το άχρηστο μέρος.
Διακόπτης για τον καθρέφτη πίσω όψης αυτοκινήτου
Αυτός ο διακόπτης «μέρας – νύχτας», αποφεύγει το έντονο φως από τους προβολείς τη νύχτα στο πίσω μέρος του οχήματος. Ο εσωτερικός καθρέφτης αυτοκινήτου έχει διπλή ανακλαστική επίστρωση, που μπορεί πάντα να αλλάξει με ένα μόνο κλικ του διακόπτη. Ένα χρήσιμο κόλπο, που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους αρχάριους οδηγούς.