ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Φαίνεται σαν μία συνηθισμένη Φωτογραφία. Προσέξτε την όμως Καλύτερα και θα ανακαλύψετε ΚΑΤΙ Απαίσιο!

Φαίνεται σαν μία συνηθισμένη Φωτογραφία. Προσέξτε την όμως Καλύτερα και θα ανακαλύψετε ΚΑΤΙ Απαίσιο!

Φαίνεται σαν μία συνηθισμένη Φωτογραφία. Προσέξτε την όμως Καλύτερα και θα ανακαλύψετε ΚΑΤΙ Απαίσιο!

Ένας Βρετανός φωτογράφος με το ψευδώνυμο “Babycakes Romero” παρατηρεί προσεκτικά το περιβάλλον και τους συνανθρώπους του.

Με την κάμερα ανά χείρας, κυκλοφορεί στο Λονδίνο και καταγράφει μέρη, ανθρώπους και στιγμές. Μερικά χρόνια πριν άρχισε να παρατηρεί ότι στις φαινομενικά προσωπικές και κοινωνικές στιγμές κυριαρχούσε ένα αντικείμενο: το smartphone.

Άρχισε να φωτογραφίζει τους ανθρώπους αφοσιωμένους στα κινητά τους, προσπαθώντας να καταλάβει το παράδοξο της μοναξιάς και της απομόνωσης στην μέση μιας κοινωνίας. Τονίζει ότι δεν κατακρίνει εξ ορισμού τα κινητά τηλέφωνα. Γράφει:

“Δεν έχω πρόβλημα με τα κινητά συγκεκριμένα, γιατί κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, αλλά πιστεύω ότι κάνουν τους ανθρώπους πολύ μουντούς… Άρχισα να φωτογραφίζω τους ανθρώπους παρέα με τα κινητά τους, επειδή υπήρχε μια συμμετρία σε αυτό και ήταν οπτικά ελκυστικό, αλλά καθώς συνέχιζα παρατήρησα με εγγενή θλίψη στην διαδικασία αυτή.”

“Πριν τα κινητά, ο κόσμος δεν είχε άλλη επιλογή, παρά να αλληλεπιδρά. Ωστόσο, πλέον δεν είναι απαραίτητο, γιατί μπορούμε όλοι να “προσποιηθούμε” ότι κάνουμε κάτι “σημαντικό” στο κινητό μας, αντί να σκεφτούμε να πούμε κάτι. Αυτό σκοτώνει την συζήτηση. Πιστεύω ότι προκαλεί κοινωνικό πόνο.

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν τα τσιγάρα σαν αφορμή για συζήτηση. Είναι αλήθεια ότι είναι βλαβερά για την υγεία, αλλά τουλάχιστον δεν έκαναν τους ανθρώπους κλειστούς και μουντούς. Πρέπει να είμαστε δυνατοί, να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του κινητού μας και να επαναφέρουμε την επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο.”

Αυτές οι φωτογραφίες σίγουρα θα σας κάνουν να κάνετε μια παύση. Πολλοί υποστηρίζουν ήδη ότι ζούμε όλο και περισσότερο σε μια τεχνολογική φούσκα. Ακόμα και αν οι ανησυχίες αυτές είναι υπερβολικές, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι οι φωτογραφίες βγάζουν μια λύπη.

Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, το επόμενο μήνυμα, η επόμενη ενημέρωση κατάστασης ή το επόμενο Snapchat να μην είναι και τόσο σημαντικό. Ποιος ξέρει τι συναρπαστικούς ανθρώπους μπορεί να ανακαλύψουμε στην πραγματική ζωή;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: