ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Το Δικαστήριο αποφάσισε πως αυτό το Μωράκι πρέπει να Πεθάνει. Οι Γονείς του όμως αποδείχθηκαν μεγάλοι Πεισματάρηδες…

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως αυτό το Μωράκι πρέπει να Πεθάνει. Οι Γονείς του όμως αποδείχθηκαν μεγάλοι Πεισματάρηδες…

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως αυτό το Μωράκι πρέπει να Πεθάνει. Οι Γονείς του όμως αποδείχθηκαν μεγάλοι Πεισματάρηδες…

Στις 4 Αυγούστου 2016, η Connie Yates γέννησε τον γιο της, Charlie, σε ένα νοσοκομείου του Λονδίνου. Η Connie και ο σύντροφός της, Chris Gard, χάρηκαν πολύ που κράτησαν τον γιο τους στην αγκαλιά τους.

Αρχικά όλα φαινόντουσαν τέλεια, αλλά μέσα σε μερικές εβδομάδες η υγεία του άρχισε να χειροτερεύει.
Ήταν πολύ αδύναμος και έχανε βάρος. Οι γονείς του άρχισαν να ανησυχούν πολύ.

Τον Οκτώβριο, όταν ήταν μόλις 8 εβδομάδων, ο Charlie μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονία. Λίγο αργότερα οι γιατροί έκαναν μία σοκαριστική διάγνωση: έπασχε από μία σπάνια πάθηση που λεγόταν Μιτοχονδριακό σύνδρομο εξάντλησης DNA (MDS).
Αυτή η κληρονομική ασθένεια προκαλεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες, λιποθυμίες, μυική ατροφία, απώλεια ακοής, αναπνευστικά προβλήματα και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νεφρά και το συκώτι. Δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία για αυτή την κατάσταση και γι’αυτό οι γονείς του σοκαρίστηκαν.
Η κατάστασή του χειροτέρεψε πολύ γρήγορα και – λόγω των εγκεφαλικών βλαβών – έπρεπε να είναι συνδεδεμένος με μηχανήματα για να παραμένει ζωντανός.

Γνωρίζοντας πως η κατάστασή του δεν θα βελτιωνόταν, οι γιατροί είπαν στους γονείς του πως έπρεπε να πάρουν μία πολύ δύσκολη απόφαση.

Παρά την θέληση της Connie και του Chris, το νοσοκομείο έκανε αίτηση στο δικαστήριο για να πάρει άδεια να σταματήσει την μηχανική υποστήριξη στον γιο τους. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 11 Απριλίου 2017 και ο δικαστής αποφάσισε να επιτρέψει στον Charlie να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Οι γονείς του δεν ήθελαν να το πιστέψουν και είχαν 3 εβδομάδες μέχρι να κάνουν έφεση.
Η Connie έκανε μία ανάρτηση στο Facebook λίγο μετά την απόφαση του δικαστηρίου…



Οι δυο τους αρνούνται να εγκαταλείψουν την ελπίδα και είναι αποφασισμένοι να μεταφέρουν τον Charlie στις ΗΠΑ για να δοκιμάσουν μία πειραματική θεραπεία που ελπίζουν να του δώσει περισσότερο χρόνο, αν και οι εγκεφαλικές βλάβες που έχει υποστεί είναι μη αντιστρέψιμες.
Ξεκίνησαν μία καμπάνια που έχει ήδη συγκεντρώσει £1.3 εκατομμύρια σε δωρεές. Εάν τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιηθούν για την θεραπεία του Charlie, λένε πως θα τα χρησιμοποιήσουν για να υποστηρίξουν άλλες οικογένειες που αντιμετωπίσουν αυτή την ασθένεια.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, η Connie και ο Chris θέλουν να είναι σίγουροι ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν τον γιο τους.Οι σκέψεις σας;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: