ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Σταμάτησα να Βοηθάω Ανθρώπους που δεν το Αξίζουν και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Δείτε Γιατί!

Σταμάτησα να Βοηθάω Ανθρώπους που δεν το Αξίζουν και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Δείτε Γιατί!

Σταμάτησα να Βοηθάω Ανθρώπους που δεν το Αξίζουν και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Δείτε Γιατί!

«Η μητέρα μου με έμαθε να μη δίνω ποτέ αυτόκλητες συμβουλές, ούτε να βοηθάω άλλους, εκτός και αν το ζητήσουν.

Πάντα πίστευα ότι ήταν κάπως ψυχρή. Καθώς μεγάλωνα, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι είχε δίκιο. Η μητέρα μου είναι από τα πιο καλόκαρδα άτομα στη ζωή μου.»

Αυτά είναι τα λόγια της CamMi Pham, μιας πετυχημένης blogger που έχει θέσει 3 κανόνες για να βοηθάει τους ανθρώπους. Σας παρουσιάζουμε παρακάτω αυτούς τους κανόνες, που θα σας αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τους άλλους.

1. Σταματήστε να βοηθάτε ανθρώπους που δε το αξίζουν

Σταμάτησα να Βοηθάω Ανθρώπους που δεν το Αξίζουν και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Δείτε Γιατί!

Όσοι ξεκινούν νέες startup επιχειρήσεις συχνά ζητάνε τη συμβουλή μου. Ξέρω ότι ένα τέτοιο εγχείρημα είναι δύσκολη δουλειά, το ξέρω από πρώτο χέρι. Ωστόσο, σταμάτησα να μοιράζομαι τη γνώση μου χωρίς αμοιβή. Προηγουμένως, μου ζητούσαν συνεχώς να βγούμε για καφέ, απλά για να εκμαιεύσουν πληροφορίες. Αλλά όσοι έχουν εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς τους, δεν πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την εμπειρία μου δωρεάν, ειδικά αν δεν μπήκαν καν στο κόπο να πληρώσουν τον καφέ μου. Είναι απαράδεκτο!

Δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζομαι χρήματα για να ταΐσω την οικογένειά μου και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Δεν συνειδητοποιούν ότι έχω προθεσμίες στη δουλειά. Δεν περνά καν από το μυαλό τους ότι για να ισοφαρίσω το χρόνο που ξόδεψα για χάρη τους, θα πρέπει να δουλέψω μέχρι τις δύο τα ξημερώματα την επόμενη μέρα.

Αν πιστεύουν ότι ο χρόνος μου δεν αξίζει τίποτα, τότε δεν έχω χρόνο γι” αυτούς!

Αν οι άλλοι δε νοιάζονται για σας, μη τους βοηθάτε. Δεν αξίζουν τη βοήθειά σας.

Οι άλλοι πάντα θα προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν, αν τους το επιτρέψετε. Δεν έχετε χρόνο να βοηθήσετε τους πάντες. Βοηθήστε αυτούς που πραγματικά το αξίζουν. Και να θυμάστε: πριν βοηθήσετε τους άλλους, να βοηθήσετε τον εαυτό σας!

2. Σταματήστε να βοηθάτε ανθρώπους που δεν εκτιμούν τη βοήθειά σας.

Σταμάτησα να Βοηθάω Ανθρώπους που δεν το Αξίζουν και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Δείτε Γιατί!

Η μεγαλύτερη αδυναμία μου είναι ότι μου αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους. Βοηθάω, είτε μου το ζητήσουν είτε όχι. Αλλά ποτέ δεν ξέρετε αν αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να σας πληγώσει.

Ένας πρώην πελάτης μου δε τα πήγαινε καλά. Η ομάδα μου πέρασε αρκετές μέρες αναλύοντας όλα τα δεδομένα για να βρουν την αιτία του προβλήματος.

Αυτό δεν ήταν μέρος της δικής μας δουλειάς, και έτσι δε χρεώσαμε τον πελάτη. Ως αποτέλεσμα, βρήκαμε κάποια σοβαρά λάθη στο επιχειρησιακό πλάνο και στρατηγική. Αλλά μόλις δείξαμε στον πελάτη τα ευρήματά μας, μας απέλυσε επί τόπου.

Κάναμε αυτή την ανάλυση από συμπόνοια προς το πελάτη. Αλλά τους είπαμε όλα όσα δεν ήθελε να ακούσει και καταλήξαμε να τον κάνουμε να μας μισήσει και να μη θέλει άλλο την επαγγελματική μας γνώμη.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μετατρέψετε το φίλο σας σε εχθρό είναι να τους προσφέρετε συμβουλές που δε θέλουν να ακούσουν.

Αν προσφέρω σε κάποιον τη βοήθειά μου, θέλω πραγματικά να βοηθήσω. Αλλά συχνά, οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι να δεχτούν τη βοήθεια μου. Δεν πειράζει.

3. Σταματήστε να βοηθάτε ανθρώπους εκτός και αν είστε 100% σίγουροι ότι θα ανταπεξέλθετε με την εργασία.

Σταμάτησα να Βοηθάω Ανθρώπους που δεν το Αξίζουν και το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς. Δείτε Γιατί!

Πριν από μερικά χρόνια, οι γονείς μου ήταν εκτός χώρας και μου ζήτησαν να προσέχω το πατρικό μου. Συμφώνησα, αν και δεν είχα ιδέα πως να ποτίζω τα φυτά. Κάποια φυτά τα πότισα υπερβολικά και άλλα λιγότερο. Όταν επέστρεψαν οι γονείς, όλα τα φυτά είχαν πεθάνει. Αν δεν είχαν ζητήσει τη βοήθειά μου, κάποιος που είναι καλός με την κηπουρική θα το είχε κάνει σωστά, και τα φυτά του πατέρα μου ακόμα θα ζούσαν. Εκτότε, οι γονείς μου δε με ξαναάφησαν να ποτίσω τα φυτά τους.

Αν δεν έχετε τις δεξιότητες ή το χρόνο να βοηθήσετε κάποιον, θα τους προκαλέσετε περισσότερο κακό, παρά καλό.

Όταν προσφέρετε βοήθεια, και δεν είστε σίγουροι ότι θα βγάλετε εις πέρας τη δουλειά, δεν είναι καλή απόφαση. Έτσι μόνο θα στερήσετε την ευκαιρία να βρείτε έναν καλύτερο υποψήφιο. Μπορεί να ακούγετε καλύτερο, αλλά η καλοσύνη σας μπορεί μερικές φορές να πληγώσει τους άλλους. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καταστρέψετε μια φιλία είναι να προσφέρετε βοήθεια, που δε μπορείτε να διεκπεραιώσετε. 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: