ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIDEO / Σκάλιζε το κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας όταν ξαφνικά… (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO)

Σκάλιζε το κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας όταν ξαφνικά… (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO)

Σκάλιζε το κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας όταν ξαφνικά… (ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ VIDEO)

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει ένα βίντεο που δείχνει μία νεκρή φάλαινα στις Φερόες νήσους, η οποία εκρήγνυται στην κυριολεξία τη στιγμή που προσπαθούν να τη μετακινήσουν, με τρομακτικό αποτέλεσμα.


Τα εντόσθια, τα εσωτερικά όργανα και όλα τα… υπόλοιπα που βρίσκονταν μέσα στο νεκρό θαλάσσιο κήτος ξαφνικά ορμάνε σαν τσουνάμι έξω από το στομάχι της φάλαινας, κάνοντας τον άντρα με την προστατευτική στολή να τρέξει τρομαγμένος για να προστατεύσει τον εαυτό του από τους τόνους γλίτσας.
Οι φυσητήρες δεν αποτελούν θήραμα και δεν σκοτώνονται στις Νήσους Φερόε. Αυτή η φάλαινα είχε πεθάνει από φυσικά αίτια και ο βιολόγος ήθελε να εξετάσει το νεκρό ζώο και τα πάρει το σκελετό του για έρευνα.
» Το ζώο ήταν ήδη νεκρό για δύο ημέρες όταν πήγα να το εξετάσω. Περιμέναμε να υπάρχει κάποια πίεση στο εσωτερικό του, αλλά δεν περιμέναμε με τίποτα κάτι τέτοιο» είπε ο επιστήμονας.
Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα είναι κάπως αηδιαστικές, είναι όμως εντυπωσιακές!
Γιατί όμως οι φάλαινες πεθαίνουν με τέτοιο θεαματικό τρόπο;
Μιλώντας στο National Geographic, ο Αντριου Ντέιβιντ Θάλερ, θαλάσσιος βιολόγος εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. Οπως αναφέρει, όταν ένα θαλάσσιο κήτος πεθαίνει και ξεβράζεται στην ακτή, το αέριο που συσσωρεύεται καθώς τα σπλάχνα και το στομάχι του ζώου αποσυντίθενται, δεν μπορεί να διαφύγει, αφού το δέρμα και το λίπος του ζώου είναι σκληρά, διαβάζουμε στο newpost.
Συνήθως αυτό που κάνει τις φάλαινες να εκραγούν είναι οι άνθρωποι που πιέζουν το νεκρό ζώο ή προσπαθούν να φωτογραφηθούν μαζί του, ή οι ομάδες του δήμου που προσπαθούν να μετακινήσουν το πτώμα.
Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος να μην πλησιάσετε ποτέ μία νεκρή φάλαινα.
Δείτε το βίντεο…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

banner
error:

Πως αγοράζω Κινητά & Gadget από Κίνα χωρίς Τελωνείο

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ