ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIDEO / Πριγκιπέσσα: Η ιστορία του ερωτικού τραγουδιού του Σωκράτη Μάλαμα όπως την έχει διηγηθεί

Πριγκιπέσσα: Η ιστορία του ερωτικού τραγουδιού του Σωκράτη Μάλαμα όπως την έχει διηγηθεί

Πριγκιπέσσα: Η ιστορία του ερωτικού τραγουδιού του Σωκράτη Μάλαμα όπως την έχει διηγηθεί

Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού.


Η ερμηνείες του εκπληκτικές όπως και τα δημιουργήματά του…
`Ενα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του είναι η «Πριγκιπέσσα», που περιέχεται στο δίσκο του «Ο Φύλακας κι ο Βασιλιάς».  Kανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι η  μεγαλύτερη επιτυχία του Σωκράτη Μάλαμα. Είναι εντυπωσιακό ότι παρόλο που ο ίδιος κινείται σε καλλιτεχνικό χώρο εκτός συστήματος των charts, το τραγούδι του έχει ανέβει πολλές φορές, φτάνοντας μάλιστα στην κορυφή των ψηφιακών πωλήσεων.
Η ενορχήστρωση είναι του Άκη Κατσουπάκη και διαφοροποιείται από τις ενορχηστρώσεις του Σωκράτη Μάλαμα,  χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά όργανα, μαζί με παραδοσιακά -Τζουρά και Στάμνα.
Πριν έξι χρόνια, ο αγαπημένος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ΒΗΜagazino, όπου αναφέρθηκε στην ιστορία της «Πριγκιπέσσας»….
«Δεν σου έχει τύχει ποτέ να κάνεις λάθος εκτίμηση για ένα τραγούδι και μετά να αλλάξεις γνώμη, και αυτό να σε δικαιώσει; «Κατά μια έννοια, έτσι έγινε με την “Πριγκηπέσσα”! Την έγραψα ως δώρο γενεθλίων σε μια γυναίκα, επειδή δεν είχα λεφτά να της πάρω κάτι. Μαγείρευε να φάμε φακές, που ήταν ό,τι είχε απομείνει, και ενώ την έβλεπα σκέφτηκα: “Αυτό αξίζει τον κόπο τώρα να το τραγουδήσει κάποιος, να το βγάλει προς τα έξω”. Το έγραψα και το έπαιξα κατευθείαν, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου χρόνος. Οταν το έπαιξα λύθηκα στα γέλια, το θεώρησα τόσο αστείο. Η φίλη μου, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τη μουσική, άφησε κάτω τις κουτάλες και μου είπε: “Πότε το έγραψες αυτό το τραγούδι; Το ξέρεις ότι είναι πάρα πολύ καλό; Απορώ γιατί γελάς”».
Συγγνώμη, αλλά έπειτα από αυτό το δώρο δεν άλλαξε η σχέση σου με αυτήν τη γυναίκα; «Την παντρεύτηκα».»
`Ενα από τα πιο δυνατά, ερωτικά  τραγούδια, με ιδιαίτερα έντον στίχο, λίγο αντισυμβατικό. Ένα πολύ αληθινό τραγούδι. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που έχει αγαπηθεί και από το νεανικό κοινό.
Μπορεί να έχει τραγουδηθεί και από άλλους ερμηνευτές, ωστόσο, ο Σωκράτης Μάλαμας, με τη μελωδική και τρυφερή φωνή του, κάνει την ερμηνεία του αξεπέραστη.

Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
πώς να σου το πω
έλεγα περνούν τα χρόνια
θα συμμορφωθώ.
Μα είναι δώρο άδωρο
ν’ αλλάξεις χαρακτήρα
τζάμπα κρατάς λογαριασμό
τζάμπα σωστός με το στανιό.

Έξω φυσάει αέρας
κι όμως μέσα μου
μέσα σ’ αυτό το σπίτι
πριγκιπέσα μου,
το φως σου και το φως
χορεύουν γύρω μας
απίστευτος ο κόσμος
κι ο χαρακτήρας μας.
Άλλα θέλω κι άλλα κάνω
κι έφτασα ως εδώ
λάθη στραβά και πάθη
μ’ έβγαλαν σωστό.
Ξημερώματα στο δρόμο
ρίχνω πετονιά
πιάνω τον εαυτό μου
και χάνω το μυαλό μου.

Αξίζει να διαβάσετε τη συνέντευξη του Σωκράτη Μάλαμα στο ΒΗΜagazino.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: