Home / ΔΙΑΦΟΡΑ / Ο σύζυγός μου γέλασε όταν με είδε να κάνω αυτήν την άσκηση. Όταν όμως παρατήρησε τα αποτελέσματα, μου έβγαλε το καπέλο!

Ο σύζυγός μου γέλασε όταν με είδε να κάνω αυτήν την άσκηση. Όταν όμως παρατήρησε τα αποτελέσματα, μου έβγαλε το καπέλο!

Ο σύζυγός μου γέλασε όταν με είδε να κάνω αυτήν την άσκηση. Όταν όμως παρατήρησε τα αποτελέσματα, μου έβγαλε το καπέλο!

Είτε οδηγείτε, είτε κάθεστε σε ένα γραφείο, πολλοί από μας περνούν πολύ χρόνο καθισμένοι. Γι’αυτό είναι λογικό οι μυς στους μηρούς μας να ατροφούν και οι συνδετικοί ιστοί να χαλαρώνουν.

Ευτυχώς όμως μπορούμε να κάνουμε κάτι. Και δεν είναι απλά μία συνδρομή γυμναστηρίου. Το καλό μ’αυτές τις ασκήσεις είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιο μηχάνημα.
Με μόνο 15 λεπτά από τον χρόνο σας και λίγο χώρο για να ξαπλώσετε, θα δείτε μεγάλη διαφορά σε λίγες μόνο μέρες:
Ο σύζυγός μου γέλασε όταν με είδε να κάνω αυτήν την άσκηση. Όταν όμως παρατήρησε τα αποτελέσματα, μου έβγαλε το καπέλο!

Αλματάκια του skater

Αυτή είναι μια εύκολη άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα αλλά κυρίως τους μηρούς και μπορείτε να την κάνετε παντού. Λυγίστε τα γόνατα, σηκώστε το αριστερό πόδι και τοποθετήστε το πίσω από το δεξί. Μετά κάντε ένα άλμα προς τα αριστερά και προσγειωθείτε στο αριστερό σας πόδι. Το δεξί είναι τώρα σηκωμένο και πίσω από το αριστερό. Να κουνάτε μαζί και τα χέρια σας για καλύτερο αποτέλεσμα. Επαναλάβετε για τουλάχιστον 1 λεπτό!

Κλωτσιές του μισοφέγγαρου

Όσοι λατρεύουν τις πολεμικές τέχνες θα το ξέρουν: σφίξτε τις γροθιές σας και κρατήστε τις μπροστά σας σαν μποξέρ. Σ’αυτή την άσκηση πρέπει να σηκώσετε το πόδι σας σε μία ημικυκλική κίνηση από τα πλάγια προς τα μπροστά πριν αφήσετε το πόδι πάλι κάτω. Για περισσότερη δυσκολία βάλτε μία καρέκλα μπροστά σας και προσπαθήσετε να περάσετε το πόδι σας από πάνω της.

Πλιέ

Εϊναι μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις στο μπαλέτο. Σ’αυτή την έκδοση θα ξεκινήσετε έχοντας μεγαλύτερη απόσταση στα πόδια σας. Σηκώστε το ένα γόνατο κοντά στο στήθος. Μετά κάντε ένα κάθισμα και όταν σηκωθείτε στηρίξτε το βάρος σας στο άλλο πόδι. Επαναλάβετε 10 φορές για κάθε πόδι.

Το βατράχι

Θα καταλάβετε γιατί την λένε αυτή την άσκηση μόλις την δοκιμάσετε. Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατα. Τώρα σηκώστε τα πόδια σας ενώ τα έχετε λυγισμένα με κλίση 90 μοίρες. Φέρτε τα μέχρι το στήθος σας και μετά κατεβάστε τα πάλι.

Επαναλάβετε 15 φορές.

Η πεταλούδα

Η πεταλούδα είναι μία πολύ καλή άσκηση που πιθανώς να γνωρίζετε και από την γιόγκα. Βοηθάει να ανοίξουν οι αρθρώσεις των ισχίων και να χαλαρώσουν οι μυς του μηρού. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ σημαντικό αλλά είναι απαραίτητο όταν γυμνάζετε τα πόδια σας και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά την γυμναστική.
Καθίστε κάτω με τις πατούσες να ακουμπάνε. Εάν δεν είστε αρκετά ευλύγιστοι, θα πρέπει να βάλετε τα πόδια σας σε μεγαλύτερη απόσταση από την λεκάνη σας. Κρατήστε με τα χέρια τα πόδια σας, σπρώξτε τα προς τα κάτω και μετά αφήστε τα να επανέλθουν στην αρχική θέση. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση για 30 δευτερόλεπτα, μετά σηκωθείτε και τινάξτε τα πόδια σας.

Μετά από μερικές εβδομάδες θα δείτε πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι ασκήσεις. Συνδυάστε τις και με 15 ή 20 λεπτά αεροβική άσκηση για μία ολοκληρωμένη ρουτίνα!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Εεεεεπ! Που πας να φύγεις; Αυτά τα είδες;;;;

(αν όχι εσύ χάνεις...)