ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΙΣΤΟΡΙΕΣ / Μητέρα ανέβασε ΑΥΤΗ τη Φωτογραφία της Κόρης της ντυμένη Γιαπωνέζα και έφαγε Άγριο Κράξιμο. Ποια η Δική σας Γνώμη;

Μητέρα ανέβασε ΑΥΤΗ τη Φωτογραφία της Κόρης της ντυμένη Γιαπωνέζα και έφαγε Άγριο Κράξιμο. Ποια η Δική σας Γνώμη;

Μητέρα ανέβασε ΑΥΤΗ τη Φωτογραφία της Κόρης της ντυμένη Γιαπωνέζα και έφαγε Άγριο Κράξιμο. Ποια η Δική σας Γνώμη;

Όλα ξεκίνησαν όταν μια μητέρα οργάνωσε ένα γιαπωνέζικο πάρτι με τσάι για την κόρη της και της φίλες της και το κοινοποίησε στο μπλογκ της. Φορούσαν κιμονό, είχαν τσάι, κέικ και είχαν βαφτεί σαν γκέισες.

Οι χρήστες του Tumblr άρχισαν να το κοινοποιούν – και σε κάποιους προκάλεσε οργή.
Ένας έγραψε: «Μάθετε στα παιδιά σας ότι αυτό δεν είναι εντάξει». Κι έτσι ξεκίνησε.
Άρχισε μια συζήτηση σχετικά με το κατά πόσο αυτό το πάρτι είναι ιδιοποίηση του ιαπωνικού πολιτισμού.
Μητέρα ανέβασε ΑΥΤΗ τη Φωτογραφία της Κόρης της ντυμένη Γιαπωνέζα και έφαγε Άγριο Κράξιμο. Ποια η Δική σας Γνώμη;
«Μάθετε στα παιδιά σας ότι αυτό δεν είναι εντάξει.»
«Μάθετε στα παιδιά σας ότι δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό.»
«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι η πολιτιστική ιδιοποίηση είναι εντάξει, εκτός κι αν υποθέτεις ότι το κορίτσι στην φωτογραφία είναι μισή Γιαπωνέζα.»
«Κίτρινο πρόσωπο, ωστόσο χρησιμοποιεί το λευκό μακιγιάζ με παραδοσιακό τρόπο, αλλά εντάξει.»
«Δεν υπάρχει πολιτιστική ιδιοποίηση. Οι πολιτισμοί πρέπει να είναι κοινοί.»
«Διαφωνώ. Το μακιγιάζ αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα το παραδοσιακό μακιγιάζ της γκέισας που είναι το κίτρινο πρόσωπο και επομένως είναι ρατσιστικό. Επιπλέον, το κορίτσι φοράει κιμονό, ένα ρούχο με πολιτιστική σημασία αιώνων. Υποθέτοντας ότι είναι λευκή, το θεωρείς εντάξει; Και πολιτιστική ιδιοποίηση δεν υπάρχει; Σου προτείνω να ενημερωθείς για τις διαφορές πολιτιστικής εκτίμησης και ιδιοποίησης.»
Τότε μίλησε μια γυναίκα από την Ιαπωνία και έκλεισε τα στόματα όλων.
Εξήγησε ότι στους Ιάπωνες αρέσει όταν οι άλλοι προσπαθούν να εξερευνήσουν τον πολιτισμό τους.

«Είμαι Γιαπωνέζα, βρίσκομαι στην Ιαπωνία αυτή την στιγμή. Οι μόνοι που πιστεύουν ότι οι πολιτισμοί δεν πρέπει να είναι κοινοί είναι ρατσιστές σαν εσάς.
Πολλοί Ιάπωνες το απολαμβάνουν όταν οι ξένοι προσπαθούν να μεταδώσουν και να απολαύσουν τον πολιτισμό τους και το ενθαρρύνουν.
Πολλοί έχουν επιχειρήσεις στις οποίες φωτογραφίζουν σκόπιμα ανθρώπους με κιμονό. Ένα συνηθισμένο δώρο των Ιαπώνων προς τους ξένους είναι παραδοσιακά πράγματα, όπως κιμονό, σετ τσαγιού, αγαλματάκια σκύλων, κ.α.»
Επίσης, εξήγησε ότι πολλές παραδόσεις και έθιμα της Ιαπωνίας προέρχονται από άλλες χώρες και ότι στην ουσία πρόκειται για την ενσωμάτωση διαφορετικών πολιτισμών.
Μητέρα ανέβασε ΑΥΤΗ τη Φωτογραφία της Κόρης της ντυμένη Γιαπωνέζα και έφαγε Άγριο Κράξιμο. Ποια η Δική σας Γνώμη;
«Επιπλέον, περίπου το 80% των ιαπωνικών παραδόσεων, εθίμων και φαγητών προήλθε από άλλες χώρες. Η Ιαπωνία έχει ενσωματώσει διαφορετικούς πολιτισμούς, όπως η Αμερική. Η Ιαπωνία επηρεάζεται από μέρη όπως η Κορέα, η Κίνα, η Ρωσία και η Ευρώπη. Αν η Ιαπωνία έμενε μόνη της, δεν θα υπήρχε tempura, ιαπωνικό τσάι, τελετές τσαγιού, kabuki, ιαπωνικό κάρι, ιαπωνική ποπ, αυτοκίνητα ή σύγχρονες τεχνικές ψαρέματος. Η φωτογραφία δεν δείχνει το “κίτρινο πρόσωπο” και δεν κοροϊδεύουν τους Ασιάτες. Στην πραγματικότητα, δείχνουν να το έχουν ψάξει πολύ.
Ο μόνος λόγος που έχεις πρόβλημα είναι επειδή το κοριτσάκι είναι λευκό και ξέρεις ότι είναι εντάξει στο Tumblr να κρίνεις τους λευκούς. Ο μόνος ρατσιστής είσαι εσύ.»
Τελικά η διαμάχη καταλήγει στο εξής ερώτημα: εκτιμάμε ή ιδιοποιούμαστε τους άλλους πολιτισμούς; Είτε πρόκειται για τον ιαπωνικό, είτε για οποιονδήποτε άλλο.
Η Meera Solanki Estrada, ειδική σε θέματα μόδας και πολιτισμού, βοήθησε να ξεκαθαρίσει η σύγχυση ανάμεσα στους δύο όρους.
«Αν εκτιμάς έναν πολιτισμό, τότε είναι πολύ πιο δύσκολο να τον ιδιοποιηθείς, γιατί είναι πιο πιθανό να αναγνωρίσεις αν οι πράξεις σου θα θεωρηθούν ασεβείς ή αν θα τις αποδεχτούν όσοι ανήκουν σε αυτόν τον πολιτισμό.»
Εσείς πιστεύετε ότι αυτό το πάρτι ξεπέρασε τα όρια;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Εεεεεπ! Που πας να φύγεις; Αυτά τα είδες;;;;

(αν όχι εσύ χάνεις...)