ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΥΓΕΙΑ / Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας τα αναψυκτικά διαίτης!

Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας τα αναψυκτικά διαίτης!

Μεγάλη προσοχή: Δείτε τι κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας τα αναψυκτικά διαίτης!

Η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης ή με τεχνητά γλυκαντικά, όπως η φρουκτόζη, μπορεί να οδηγήσει σε…

τριπλάσια πιθανότητα εμφάνισης άνοιας λόγω Αλτσχάιμερ ή σε ισχαιμικού τύπου εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, παρουσίασαν τις μελέτες τους στα περιοδικά Stroke και Alzheimer & Dementia, οι οποίες βασίστηκαν στην ανάλυση στοιχείων για περίπου 4.000 ανθρώπους άνω των 30 ετών, στο πλαίσιο μακρόχρονης έρευνας που πλέον μελετά τα παιδιά και τα εγγόνια των πρώτων εθελοντών του 1948.
Τα διαιτητικά αναψυκτικά προβάλλονται ως μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση, όμως η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να κρύβει κινδύνους. Οι ερευνητές τόνισαν ότι όσοι καταναλώνουν συχνά αναψυκτικά διαίτης, είναι πιθανότερο να είναι διαβητικοί, πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας. Ομως, ακόμη κι αν αποκλείσουμε τους διαβητικούς, πάλι η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών φαίνεται να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο άνοιας. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι το ζήτημα πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, προτού εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα.

«Συστήνουμε στους ανθρώπους να πίνουν τακτικά νερό, αντί για ποτά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικρφαλής της έρευνας.
Σε συνοδευτικό άρθρο στο περιοδικό Stroke αναφέρεται ότι οι μέχρι τώρα επιστημονικές μελέτες δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα για το βαθμό που η κατανάλωση ποτών με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άνοιας και εγκεφαλικού, όμως αυξάνονται οι ενδείξεις ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη συχνή κατανάλωση τέτοιων ποτών και στην πρόκληση ανεπιθύμητων συνεπειών στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Εεεεεπ! Που πας να φύγεις; Αυτά τα είδες;;;;

(αν όχι εσύ χάνεις...)