ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΑΛΗΘΕΙΕΣ / Μία έφηβη έπινε 3 ποτήρια πράσινο τσάι καθημερινά. Τι έπαθε; Ακούστε τους γιατρούς και θα καταλάβετε…

Μία έφηβη έπινε 3 ποτήρια πράσινο τσάι καθημερινά. Τι έπαθε; Ακούστε τους γιατρούς και θα καταλάβετε…

Μία έφηβη ένιωθε πολύ άσχημα, είχε ναυτία και ζαλάδες και το σώμα της πονούσε παντού. Αφού πήγε στον γιατρό, εκείνος …

απέδωσε τα συμπτώματα σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και της έδωσε αντιβιοτικά.

Μετά από 2 δόσεις, το 16χρονο κορίτσι έγινε πιο άρρωστο και την πήγαν στην εντατική. Οι γιατροί εκεί πρόσεξαν πως το δέρμα της και το άσπρο των ματιών είχε γίνει κίτρινο. Ήταν ξεκάθαρο πως έπασχε από ίκτερο.

Η κατάστασή της ήταν κρίσιμη και η ιατρική ομάδα πίστευε πως είχε ηπατίτιδα, αφού το συκώτι της είχε πρηστεί και μολυνθεί.

Αυτό όμως ήταν κάτι παράξενο για μία 16χρονη, έτσι αποφάσισαν να ερευνήσουν λίγο την περίπτωσή της. Αυτό που βρήκαν πραγματικά τους σόκαρε.

Δεν είχε βγει στο εξωτερικό, δεν είχε πάρει παράνομα φάρμακα, ούτε είχε καταναλώσει αλκοόλ. Δεν είχε κάνει ποτέ μετάγγιση αίματος ή κάτι άλλο που να εξηγεί την ηπατίτιδα.

Μετά από μερικές ακόμα ερωτήσεις, οι γιατροί έμαθαν πως είχε παραγγείλει δύο κουτιά πράσινο τσάι από την Κίνα και για τους τελευταίους μήνες έπινε 3 κούπες τσάι τη μέρα. Το είχε αγοράσει για να χάσει βάρος και πίστευε πως μείωνε την όρεξή της για φαγητό.

Ωστόσο δεν ήξερε Κινέζικα και δεν είχε διαβάσει τις οδηγίες και δεν είχε ιδέα τι έπινε. Μόλις οι γιατροί εξέτασαν ένα δείγμα από το τσάι της είπαν να μην το ξαναπιέι.

Ένα συστατικό που υπήρχε στο τσάι (Camellia sinesis) συνδέεται με ηπατίτιδα. Σε μερικές περιπτώσεις, ασθενείς χρειάστηκε να κάνουν μεταμόσχευση και έχει προκαλέσει ακόμα και θανάτους.

Οι γιατροί πιθανολογούν πως ίσως υπάρχουν και φυτοφάρμακα μέσα στο τσάι και συντέλεσαν στην ηπατίτιδα.

Τελικά, μετά από δύο μήνες το κορίτσι είναι μια χαρά και το σώμα της έχει επανέλθει πλήρως. Πλέον οι γιατροί χρησιμοποιούν την ιστορία της για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας από πράσινου τσάι, που φέρεται να βοηθάει στην απώλεια βάρους, αλλά πιθανότατα να περιέχει και φυτοφάρμακα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: