Τι γίνεται όμως με τους γονείς που έχουν προβλήματα όρασης; Η απλή περιγραφή των ιατρών, δεν τους περιγράφει με σαφήνεια αυτό που θα έπρεπε να βλέπουν.
Η Ana Paula Silveira και ο Alvaro Zermiani, είναι ένα τυφλό ζευγάρι. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι τη γέννηση του παιδιού τους, για να μάθουν πως μοιάζει το μωρό τους, αλλά με τη βοήθεια της 3D εκτύπωσης μπόρεσαν να αποκτήσουν την ίδια εμπειρία με τους γονείς χωρίς προβλήματα όρασης.
Αφού διάβασαν για ένα έργο που χρησιμοποιεί υπέρηχο και εκτυπώνει απολιθώματα και μούμιες στο Εθνικό Μουσείο της Βραζιλίας, αναρωτήθηκαν αν η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση μοντέλων από έμβρυα. Χρησιμοποίησαν την ίδια διαδικασία, για να βοηθήσουν τους τυφλούς γονείς να «δουν» τα μωρά τους για πρώτη φορά.
«Πριν από λίγο καιρό, άκουσα μια τηλεοπτική συνέντευξη του Dr. Heron σχετικά με το έργο του,» είπε η Ana.
«Ένα χρόνο αργότερα, όταν μάθαμε ότι ήμουν έγκυος, καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή με τον Dr. Werner, ο οποίος συμφώνησε να με ακολουθεί στα στάδια της εγκυμοσύνης μου», συνέχισε. Εκτός από το υπέροχο δώρο, του ότι οι γονείς καταλαβαίνουν τα χαρακτηριστικά του μωρού τους, η διαδικασία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν τα πιθανά ελαττώματα καλύτερα.
Και οι δύο γονείς είναι εντυπωσιασμένοι με το πόσο η τεχνολογία τους βοήθησε. «Για ανθρώπους σαν εμάς, με προβλήματα όρασης, αυτό ήταν ένα πραγματικό δώρο,» είπε ο Alvaro.
«Κρατώντας το γύψινο εκμαγείο του προσώπου του μωρού μας, αισθάνθηκα ότι τα χαρακτηριστικά του ήταν παρόμοια με αυτά της Ana. Θα κρατήσω αυτή την εμπειρία για μια ζωή.» η Ana αισθάνθηκε παρόμοια λέγοντας: «Ήταν τόσο συναρπαστικό. Η μύτη του, τα αυτιά του, όλα έμοιαζαν τόσο πραγματικά.»