ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Η απάντηση της Στεφανίδου στη Χρυσή Αυγή: Δεν σας φοβάμαι – Αν και γυναίκα, φοράω συχνά παντελόνια

Η απάντηση της Στεφανίδου στη Χρυσή Αυγή: Δεν σας φοβάμαι – Αν και γυναίκα, φοράω συχνά παντελόνια

Η απάντηση της Στεφανίδου στη Χρυσή Αυγή: Δεν σας φοβάμαι – Αν και γυναίκα, φοράω συχνά παντελόνια

Μέσα από το blog της απάντησε η Τατιάνα Στεφανίδου στη Χρυσή Αυγή και στον βουλευτή της Γιάννη Λαγό ο οποίος κατέθεσε μήνυση σε βάρος της ζητώντας τη σύλληψή της στο πλαίσιο του αυτοφώρου γιατί τον αποκάλεσε μέσα από την εκπομπή της «τραμπούκο». 

Συγκεκριμένα η γνωστή παρουσιάστρια γράφει:  

«Ένα περιπολικό έξω από το σπίτι μου για ώρες κι ένα έξω από το Έψιλον μέχρι τα μεσάνυχτα. Ούτε η Πόλα Ρούπα! Η αστυνομία με αναζητούσε για να με συλλάβει κατόπιν μήνυσης του υπόδικου Χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγού. Αιτία η κριτική που του άσκησα στην εκπομπή μου για την βίαιη εισβολή αυτού και των συντρόφων του σε σχολείο του Περάματος. Την είδηση προέβαλαν όλα τα Μέσα και εκδόθηκε την ίδια μέρα καταδικαστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας. Η στοχοποίησή μου λοιπόν από το Ναζιστικό μόρφωμα προφανής. Η μήνυση δεν ήταν παρά μια προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσής μου.

Με αναρτήσεις τους στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλαν ότι κρύβομαι μέχρι να παρέλθει το αυτόφωρο. Ζητούσαν λυσσαλέα να τηρηθεί η διαδικασία, να συλληφθώ και να περάσω τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα. Αλήθεια ο Κασιδιάρης πού ήταν όταν τον έψαχναν να τον συλλάβουν για το ξύλο στη Λιάνα;

Ο Κασιδιάρης χτύπησε γυναίκα, ο Λαγός έσπρωχνε την πόρτα του σχολείου – όπως κατέγραψαν οι κάμερες – σε γυναίκες κατά πλειοψηφία μανάδες και καθηγήτριες, που του ζητούσαν να απομακρυνθεί. Επέλεξε εμένα, μια γυναίκα δημοσιογράφο να μηνύσει.

Θέλω λοιπόν να σας διαμηνύσω ότι αν και γυναίκα…  φοράω συχνά παντελόνια. Δεν σας φοβάμαι. Σήμερα θα είμαι και πάλι μάχιμη και έτοιμη να καταγγείλω το άδικο, να προστατέψω τους αδύναμους και να κάνω ελεύθερα τη δουλειά μου. Γιατί η Δημοκρατία, δεν θα σας αφήσει να μου στερήσετε το δικαίωμα αυτό.

Πολλά ευχαριστώ σε όλους για τη συμπαράσταση και τα μηνύματα αγάπης.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Τατιάνα».

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για την μήνυση Λαγού στην Στεφανίδου

Στον εισαγγελέα θα σταλεί σήμερα, πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι, η δικογραφίαγια τη μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, κατά της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός υπέβαλε μήνυση χτες το απόγευμα κατά της Τατιάνας Στεφανίδου για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου, με αφορμή τις αναφορές της παρουσιάστριας στην προχθεσινή εκπομπή της, για την εισβολή του ίδιου και ομάδας χρυσαυγιτών, προχθές σε σχολείο του Ικονίου Περάματος.

Η μήνυση υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου. Η Τατιάνα Στεφανίδουαναζητήθηκε απο την Αστυνομία, αλλά δεν βρέθηκε προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το οποίο έληξε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε έρευνα τόσο έξω από το κανάλι Ε που εργάζεται η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια, όσο και από την οικία που διαμένει με την οικογένειά της.

Κατόπιν αυτού, έπαψε η αναζήτηση απο πλευράς αστυνομίας και θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί για τη συνέχεια.

H απάντηση του Ευαγγελάτου: «Ο Λαγός διάλεξε το… λάθος άνθρωπο»

Σήμερα μέσα από το προσωπικό του blog στο Newsit.gr, o σύζυγός της παρουσιάστριας, Νίκος Ευαγγελάτος πήρε θέση με ένα μοναδικό κείμενο για όσα συμβαίνουν.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε:

«Ένα από τα δομικά χαρακτηριστικά του φασισμού είναι η απόρριψη της βασικής δημοκρατικής αρχής ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

Οι φασίστες μέσα στα σύνδρομα κατωτερότητας που ζουν, επιδιώκουν την ανάδειξη των εαυτών τους ως μόνων προτύπων. Όχι μέσω της σύγκρισης, γιατί αυτή δεν την αντέχουν, αλλά μέσω της περιθωριοποίησης των άλλων. Έτσι οι γυναίκες αποτελούν για τον κόσμο τους πλάσματα δευτερεύοντα. Δεν έχουν αυτόνομη και αυτόφωτη δράση. Μόνο υπηρετούν. Περπατάνε δύο βήματα πίσω από τον άνδρα και μιλάνε μόνο αν τους επιτραπεί.

Απ’ αυτή την αντίληψη ξεκινά η μήνυση Λαγού στην Τατιάνα με την αξίωση της σύλληψης της. Γιατί στην πραγματικότητα η Τατιάνα είπε ότι όλοι οι υπόλοιποι. Στιγμάτισε τους τραμπούκους και τους τραμπουκισμούς τους μέσα στο σχολείο. Αυτούς που είναι καταγεγραμμένοι σε πολλά βίντεο που προβάλλονται συνεχώς. Άρα και αδιαμφισβήτητοι.

Όμως ο Λαγός επέλεξε να κάνει μήνυση και να αξιώσει τη σύλληψη όχι κάποιου άλλου από τους δεκάδες που παρουσίασαν και σχολίασαν αλλά της γυναίκας που …τόλμησε να βγάλει γλώσσα. Και μάλιστα στον υφιστάμενο του! Οι άλλοι μπορούν να μιλάνε. Όχι όμως και οι γυναίκες!

Δεν έχει καμία σημασία αν αυτά που λένε είναι αλήθεια. Δεν πρέπει να μιλάνε. Δεν δικαιούνται να μιλάνε! Είναι γυναίκες!

Η μήνυση Λαγού απέδειξε για μια ακόμη φορά τι πραγματικά είναι και τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Αλλά και τι είναι ο φασισμός που κάποιοι θέλουν να τον φτιασιδώνουν και να καλύπτουν τα ολέθρια πιστεύω του κάτω από την εκμετάλλευση καταστάσεων όπως αυτή του προσφυγικού.

Και ήρθε να μας θυμίσει ξανά τα δικά μας κενά. ‘Ότι χρόνια τώρα δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε μια δίκη. Μια δίκη που θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα προστατέψει τη δημοκρατία.

Κι ακόμη ότι στη χώρα που επαναφέραμε την προστασία του πανεπιστημιακού ασύλου γιατί νιώθουμε ότι κινδυνεύει η ελεύθερη διακίνηση ιδεών εξακολουθούμε να έχουμε ένα νόμο που μπορεί να οδηγήσει ένα δημοσιογράφο στο τμήμα με χειροπέδες γιατί ενόχλησε ένα υπόδικο φασίστα. Άσυλο για τους βουλευτές, άσυλο για τους αναρχικούς, χειροπέδες για τους δημοσιογράφους!

Υ.Γ.1 Το χειρότερο για τους φασίστες και τα πιστεύω τους είναι όχι ότι είπε η Τατιάνα γι αυτούς αλλά το πώς τους αντιμετώπισε.
Διάλεξαν βλέπετε το… λάθος άνθρωπο! Με χαμόγελο, πλάκα και τσαμπουκά πέρασαν οι ώρες χθες. Και δεν ήταν δύσκολες. Ήταν ωραίες. Σπάνιες. Από μια γυναίκα που σε όλη της τη ζωή δίνει μάχες. Και είναι γεννημένη νικήτρια!

Υ.Γ.2 Ευχαριστούμε πολύ και η Τατιάνα και εγώ όλους σας για τη συμπαράσταση. Τα μηνύματα, τις ανακοινώσεις, τα τηλεφωνήματα. Ήταν πολλά και… αληθινά. Σαν τους τραμπουκισμούς.»

H αντίδραση της κυβέρνησης

Tο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Μετά την τραμπούκικη επίθεση στο σχολείο του Περάματος, ο υπόδικος για εγκληματικές ενέργειες βουλευτής της Χ.Α., Γιάννης Λαγός, κατέθεσε μήνυσηκατά της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως «διωκόμενος». Να γνωρίζει καλά, αυτός κι οι ομοϊδεάτες του πως η απόπειρά τους να αποτρέψουν το δικαίωμα των προσφύγων στη μόρφωση, όπως και η φίμωση των δημοσιογράφων δεν θα έχουν καμία τύχη. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία εξέδωσε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα.

NΔ: Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου», σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την δίωξη σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου από τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.

«Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής», τονίζει η Πειραιώς.

«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν  αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: «Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν»

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Ποτάμι: «Οι ναζιστές μετά τους τραμπουκισμούς διώκουν και δημοσιογράφους»

«Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυσητης Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

Σταύρος Θεοδωράκης: Όσους δεν κυνηγάει ο Καμμένος, τους κυνηγάει η Χρυσή Αυγή

Με μια πολύ καυστική ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει την κατάθεση μήνυσης εναντίον της Τατιάνας Στεφανίδου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Όσους δεν κυνηγάει ο Καμμένος τους κυνηγάει η Χρυσή Αυγή. Σε λίγο ούτε σε εκπομπή μαγειρικής δεν θα μπορείς να κάνεις σχόλιο #Tatiana

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) January 20, 2017

«Όσους δεν κυνηγάει ο Καμμένος τους κυνηγάει η Χρυσή Αυγή. Σε λίγο ούτε σε εκπομπή μαγειρικής δεν θα μπορείς να κάνεις σχόλιο #Tatiana», έγραψε.

ΚΚΕ για Τατιάνα Στεφανίδου: Αποκάλυψε τραμπουκισμούς και διώκεται

«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον όσων αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα κι αποκαλύπτουν τους τραμπουκισμούς της, αυτή τη φορά ζητώντας διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων. Την απάντηση στη Χρυσή Αυγή δίνουν καθημερινά οι δεκάδες φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της νεολαίας που καταδικάζουν τις φασιστικές πρακτικές κι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, που βρίσκονται στην Ελλάδα» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, με αφορμή τη μήνυση της Χρυσής Αυγής σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου.

Ένωση Κεντρώων: Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες μεθόδους

«Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες μεθόδους που φιμώνουν τις ελεύθερες φωνές και λειτουργούν σε βάρος της Δημοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων και συνεχίζει:

«Εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή και στην περίπτωση των συλλήψεων των δημοσιογράφων από τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», έτσι και στην περίπτωση της Τατιάνας Στεφανίδου, θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις και ιδιαίτερα από την Χρυσή Αυγή, αντίκεινται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και εγκαινιάζουν περίοδο λογοκρισίας των ΜΜΕ».

Ερώτηση του Θεοχαρόπουλου για τη διαδικασία του αυτοφώρου σε δημοσιογράφους

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, σχετικά με την διαδικασία του αυτόφωρου σε υποθέσεις συκοφαντικής δυσφήμισης για τον Τύπο και τη διεκδίκηση επιβολής εξοντωτικών χρηματικών ποινών σε δημοσιογράφους.

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με υπευθυνότητα και με συγκεκριμένους κανόνες, καθώς επίσης και το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε προσώπου να υπερασπιστεί την τιμή του απέναντι σε προσπάθεια συκοφάντησής του. Ωστόσο, η ελευθερία του Τύπου είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα, που οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι» αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Υποστηρίζει, ωστόσο, ότι «τόσο η εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στον Τύπο με την επακόλουθη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των μηνυόμενων-εγκαλούμενων όσο και η προσχηματική διεκδίκηση υπέρογκων ποσών από δημοσιογράφους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης έχουν ως αποτέλεσμα να υποβαθμίζουν τον ρόλο των ΜΜΕ και να πλήττουν τη δημοκρατία» και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς «αν σχεδιάζουν να επανεξετάσουν το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τον Τύπο, και πιο συγκεκριμένα το αυτόφωρο στην υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το λειτούργημα του Τύπου και αν εξετάζουν ως μέτρο στοιχειώδους ισοπολιτείας, το ενδεχόμενο να προβούν σε νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο για αυτούς που εγκαλούνται από πρόσωπα για τα οποία ισχύει ο θεσμός της ασυλίας και ως εκ τούτου δεν ισχύει για τα ίδια η αυτόφωρη διαδικασία;»

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο πλευρό της Στεφανίδου

Σε συνέχεια της έγκλησης για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου σε βάρος της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, την οποία υπέβαλε στις 19/1/2017  ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, η Γενική  Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, αντιτιθέμενη σε αντιδημοκρατικές επιθέσεις και πρακτικές εκφοβισμού, εκφράζει τη συμπαράστασή της στο πρόσωπο της δημοσιογράφου.

Διότι, με την παρούσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου, με αφορμή τις αναφορές της παρουσιάστριας στην προχθεσινή εκπομπή της, όπου έκανε λόγο για εισβολή ομάδας  χρυσαυγιτών  και του ιδίου του Βουλευτή  σε σχολείο του Ικονίου Περάματος, αναδεικνύονται αντιδημοκρατικές ιδεολογίες, οι οποίες προσκρούουν στην ελευθερία του λόγου και του τύπου.

Η ΓΓΙΦ στέκεται στο πλευρό της δημοσιογράφου και κάθε γυναίκας, στο πρόσωπο της οποίας εκπροσωπείται η ισότητα και  η ελευθερία έκφρασης στο δημόσιο λόγο.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Εεεεεπ! Που πας να φύγεις; Αυτά τα είδες;;;;

(αν όχι εσύ χάνεις...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαγείρεψε με τον Έκτορα Μποτρίνι!

 
ΔΩΡΕΑΝ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ!