ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Είχε Φτάσει τα 150 Κιλά και Ντρεπόταν να Κυκλοφορήσει. Δείτε ΠΩΣ έχασε το μισό του Βάρος, μέσα σε μόλις έναν Χρόνο!

Είχε Φτάσει τα 150 Κιλά και Ντρεπόταν να Κυκλοφορήσει. Δείτε ΠΩΣ έχασε το μισό του Βάρος, μέσα σε μόλις έναν Χρόνο!

Είχε Φτάσει τα 150 Κιλά και Ντρεπόταν να Κυκλοφορήσει. Δείτε ΠΩΣ έχασε το μισό του Βάρος, μέσα σε μόλις έναν Χρόνο!

Στην εποχή των selfies και των μεταμορφώσεων, κάθε μέρα δεχόμαστε πάρα πολλές εικόνες σχετικά με το σώμα μας. Πλέον, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν ερωτευτεί το αισθητικά τέλειο σώμα.

Ενώ δεν υπάρχει κάτι κακό σ’αυτό, αυτό που πολλοί ξεχνούν είναι η ψυχική δύναμη που χρειάζεται για να γίνουμε πιο υγιείς.
Η ωμή δύναμη δεν είναι αρκετή για να μεταμορφώσεις το σώμα σου.  Παίζει ρόλο και η λογική, το κίνητρο, ο στόχος που βάζεις και σου δίνει δύναμη να κάνεις την αλλαγή. Ο Andy Albertson από το Wichita Falls του Τέξας το κατάλαβε αυτό και άλλαξε τρόπο σκέψης με σκοπό να συνεχίσει να χάνει βάρος.
Τα 150 κιλά είναι ένα αρκετά τρομακτικό νούμερο, ειδικά όταν μέσα σου θες να αλλάξεις. Το θέμα είναι πως ο Andy δεν ζύγιζε πάντα τόσο πολύ. Όταν ήταν μικρός έπαιζε συχνά αθλήματα όπως μπάσκετ ή ποδόσφαιρο. Αλλά στην πέμπτη τάξη άλλαξε πολύ η διατροφή του και άρχισε γρήγορα να παίρνει βάρος.
Στο γυμνάσιο, τα παιδιά τον φώναζαν “Andyopolis,” επειδή ήταν τεράστιος σαν πόλη. Είχε επίσης έναν δάσκαλο που επιβράβευε τα παιδιά με γλυκά και του έλεγε μπροστά σε όλους: “Andy, είσαι σίγουρος ότι το θες αυτό; Νομίζω πως ήθελες να χάσεις βάρος.” Μπορεί να μην είχε κακή πρόθεση, αλλά φανταστείτε την αρνητική επίδραση στην αυτοπεποίθησή του.
Οι νταήδες τον ενοχλούσαν συνέχεια για το βάρος του και το μόνο πράγμα που τον ηρεμούσε ήταν το φαγητό. “Είναι ένας φαύλος κύκλος. Στεναχωριέσαι και τρως και μετά νιώθεις άσχημα για το βάρος σου και τρως ξανά.”
Ακόμα και στο κολέγιο, προσπαθούσε να μπαίνει πρώτος και να βγαίνει τελευταίος από την τάξη για να περνάει απαρατήρητος. Τον Ιανουάριο του 2015 όμως, ξεκίνησε γυμναστήριο για μία ώρα τη μέρα και στην αρχή έκανε μόνο το ελλειπτικό μηχάνημα. Άρχισε αμέσως να παρατηρεί βελτίωση. Τον πρώτο κιόλας μήνα έχασε 9 κιλά και τον δεύτερο άλλα 18.

Μπλοκάρισμα #1
Όταν είχε χάσει περίπου 30 κιλά, εμφανίστηκε ένα ψυχολογικό μπλοκάρισμα που σταμάτησε την πρόοδό του.  Ήξερε όμως πως έπρεπε να συνεχίσει αλλιώς θα έπαιρνε πάλι το βάρος. Είχε βάλει έναν στόχο και δεν θα τα παρατούσε. Δούλεψε σκληρά με προσωπικό γυμναστή και συνέχισε να βλέπει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Μπλοκάρισμα  #2
Είχε κάνει ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο και είχε ήδη χάσει 63 κιλά από τα 80 που ήθελε να χάσει. Για κάποιο λόγο όμως, βρέθηκε και τότε ένα μπλοκάρισμα που δεν μπορούσε να ξεπεράσει. Έτσι άρχισε να ψάχνει δικαιολογίες για να σταματήσει. Ο προπονητής του όμως τον ενθάρρυνε και του υπενθύμιζε πόσο μακρυά είχε φτάσει.
Εάν το προσπαθούσε μόνος του, είναι πολύ πιθανόν να είχε καταφέρει να πείσει τον εαυτό του να τα παρατήσει. Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε κάποιον που να μας δίνει κίνητρο και να μας υπενθυμίζει τις δυνατότητές μας.

Για να καταλάβετε καλύτερα το πόσα πέτυχε ο Andy σωματικά και ψυχολογικά, δείτε μία ανάρτησή στου στο Facebook:
Στις 29 Ιανουαρίου πήρα μέρος στον πρώτο μου αγώνα 5χλμ. Υπήρχε μία περίοδος στην ζωή μου που δεν θα μπορούσα καν να το φανταστώ πως θα τερμάτιζα σε έναν τέτοιο αγώνα. Ήταν άλλο ένα βήμα στο ταξίδι μου. Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις το δικό σου;”
Μία πολύ καλή ερώτηση. Είστε έτοιμοι; Ο Andy τα κατάφερε και το είδατε. Σίγουρα θα αντιμετωπίσει και άλλα εμπόδια στην πορεία του, αλλά αφού δεν τα παράτησε ούτε την πρώτη ούτε την δεύτερη φορά, με την κατάλληλη υποστήριξη είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του.
Δείτε παρακάτω τι συμβουλεύει σε ανθρώπους που θέλουν να χάσου βάρος:
1. Κάνετε έρευνα
Όταν διαλέγετε το γεύμα σας ή όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, δεν χρειάζεται να τα φάτε όλα. Απλά μελετήστε το μενού και πάρτε τις κατάλληλες αποφάσεις ανάλογα με την διατροφή σας.
2. Να έχετε παρέα
Τα περισσότερα πράγματα στην ζωή είναι πολύ καλύτερα όταν τα κάνεις με παρέα. Η μητέρα του, Mary, άλλαξε και εκείνη διατροφικές συνήθειες και άρχισε να γυμνάζεται αφότου ο Andy ξεκίνησε το ταξίδι του για να τον υποστηρίξει με τον τρόπο της.
3. Δοκιμάστε το
Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα αλλάξεις εάν δεν το προσπαθήσεις.
“Πηγαίνετε στο γυμναστήριο και αλλάξτε διατροφικές συνήθειες. Βλέποντας τα αποτελέσματα, θα αλλάξει πραγματικά η ζωή σας!”
Εσείς συμφωνείτε;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: