ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIRAL / Είσαι Επιλεκτικός, Τελειομανής ή Πάσχεις από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή; Κάντε το ΤΕΣΤ και Μάθε την Αλήθεια!

Είσαι Επιλεκτικός, Τελειομανής ή Πάσχεις από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή; Κάντε το ΤΕΣΤ και Μάθε την Αλήθεια!

Είσαι Επιλεκτικός, Τελειομανής ή Πάσχεις από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή; Κάντε το ΤΕΣΤ και Μάθε την Αλήθεια!

Από τις 3 επιλογές, ποια πιστεύετε σας ταιριάζει καλύτερα;

Πιστεύετε πως είστε τελειομανής, επιλεκτικός ή μήπως πάσχετε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή; Δεν είναι και η πιο εύκολη ερώτηση και για να επιλέξετε μία απάντηση, θα πρέπει πρώτα να μάθετε μερικές πληροφορίες για κάθε επιλογή.

Αυτοί που είναι επιλεκτικοί και ακριβείς είναι συνήθως πολύ οργανωμένοι και καθαροί, οι τελειομανείς ακόμα περισσότερο, αλλά και πάλι λιγότερο από αυτούς που είναι ψυχαναγκαστικοί. Συνήθως ενδιαφέρονται περισσότερο για την υγεία και την εμφάνισή τους, καθώς η προσωπική υγιεινή είναι από τις πρώτες προτεραιότητες τους.

Είναι οι τύποι που θέλουν να είναι όμορφοι και είναι πάντα περιποιημένοι. Φοράνε καθαρά ρούχα και τους νοιάζουν οι λεπτομέρειες στη ζωή.

Αντιθέτως, οι τελειομανείς είναι υπερπαρατηρητικοί και δεν τους ξεφεύγει και η παραμικρή λεπτομέρεια, ακόμα και αν οι υπόλοιποι τις αγνοούν. Είναι επίσης πολύ έξυπνοι και μισούν την αποτυχία ή τα λάθη, γι’αυτό και προσπαθούν τόσο πολύ να είναι τέλειοι.

Μερικές φορές έχουν τον δικό τους τρόπο να κάνουν τα πράγματα ο οποίος τους φαίνεται πως είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνουν αυτό που θέλουν. Αυτό κάνει την συνεργασία με έναν τελειομανή δύσκολη γιατί συχνά τους νοιάζει τόσο πολύ ο τρόπος που θα γίνει κάτι, που μπλοκάρουν οτιδήποτε άλλο δεν ταιριάζει στο σχέδιό τους.

Όσοι όμως πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι πολύ διαφορετικοί από τους επιλεκτικούς ή τους τελειομανείς. Έχουν μία ανεξέλεγκτες εμμονές και τελετουργικά που τους προκαλούν πολύ άγχος και ανησυχία. Μπορεί να είναι απλά πράγματα, όπως το πώς πλένουν τα χέρια τους, πώς καθαρίζουν ή να μετράνε κάτι.

Συνήθως κάνουν διπλούς και τριπλούς ελέγχους για να σιγουρέψουν πως όλα είναι στην εντέλεια. Εάν τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλουν, ασχολούνται και με την παραμικρή ατέλεια μέχρι να τη διορθώσουν.

Στο τέλος, μπορεί να μην ανήκετε σε καμία κατηγορία από αυτές! Βέβαια ο καλύτερος τρόπος να δείτε σε ποια ανήκετε, είναι με το να κάνετε το τεστ που ακολουθεί.

Κάντε το και δείτε τα αποτελέσματα!

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε τελικά;

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: