Οι πτηνοτρόφοι εφαρμόζουν αυτή τη διαδικασία από τη δεκαετία του 1970, υποστηρίζοντας ότι κάνει το κρέας πιο ζουμερό και πιο νόστιμο. Το κοτόπουλο συνήθως περιέχει 15% του συνολικού βάρους του σε αλατόνερο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να περιέχει μέχρι και 30%.
Δεδομένου ότι η τιμή του κοτόπουλου βασίζεται στο βάρος του, οι αγοραστές πληρώνουν πιο ακριβά το “ενισχυμένο” κοτόπουλο. Επίσης, το επιπλέον νάτριο μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες στην λειτουργία της καρδιάς.
Οι εταιρίες παραγωγής που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, δεν είναι ως τώρα υποχρεωμένες να το αναφέρουν στην ετικέτα του προϊόντος.
Δείτε το βίντεο: