ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΙΣΤΟΡΙΕΣ / Γεννήθηκε τόσο πρόωρα που οι Γονείς του δεν είχαν αποφασίσει ούτε το όνομά του. Όταν όμως το έβαλαν στην Θερμοκοιτίδα…

Γεννήθηκε τόσο πρόωρα που οι Γονείς του δεν είχαν αποφασίσει ούτε το όνομά του. Όταν όμως το έβαλαν στην Θερμοκοιτίδα…

Γεννήθηκε τόσο πρόωρα που οι Γονείς του δεν είχαν αποφασίσει ούτε το όνομά του. Όταν όμως το έβαλαν στην Θερμοκοιτίδα…

Χιλιάδες μωρά γεννιούνται πρόωρα κάθε μέρα. Είναι μια γλυκόπικρη στιγμή για τους γονείς: χαίρονται που φέρνουν ένα παιδί στην ζωή, αλλά φοβούνται ότι μπορεί να μην επιζήσει.


Ο Terry Rubin και η γυναίκα του έζησαν αυτόν τον εφιάλτη με τον γιο τους, τον Bradley, που γεννήθηκε 11 εβδομάδες πρόωρα. Η γυναίκα του Rubin βρισκόταν μόλις στις 29 εβδομάδες κύησης.
Τον πήρε τηλέφωνο στις 12 Δεκεμβρίου λέγοντας ότι είχαν σπάσει τα νερά της. Νωρίς το επόμενο πρωί γέννησε τον Bradley με βάρος 1,2 κιλά, αλλά δεν είχαν επιλέξει ακόμα το όνομα του.
Γεννήθηκε τόσο πρόωρα που οι Γονείς του δεν είχαν αποφασίσει ούτε το όνομά του. Όταν όμως το έβαλαν στην Θερμοκοιτίδα…
Ο Bradley αντιμετώπιζε δυσκολίες τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του. Τον έβαλαν στην μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών και τον είχαν συνδέσει με σωληνάκια και καλώδια για να τον κρατήσουν ζωντανό. Για να πάει σπίτι, ο Bradley έπρεπε να καταφέρει να αναπνεύσει μόνος του, να καταπίνει μόνος του και να πάρει βάρος με σταθερό ρυθμό.
Οι γιατροί και οι νοσοκόμες υπολόγιζαν ότι θα έπρεπε να μείνει 10-16 εβδομάδες. Μια μέρα που είχε πάει να δει τον γιο του, ο πατέρας του Bradley συνάντησε μια ενδιαφέρουσα γυναίκα. Η γυναίκα τον πλησίασε με μια κιθάρα στο χέρι και ρώτησε τον Rubin αν ήθελε να παίξει μουσική για τον Bradley.
Του εξήγησε ότι ήταν μέρος του προγράμματος μουσικοθεραπείας του νοσοκομείου και ότι η μουσική έχει αποδειχτεί ότι βοηθά τα μωρά να αισθανθούν καλύτερα στην εντατική. Ο Rubin βρήκε την ιδέα ενδιαφέρουσα και θέλησε να μάθει κι άλλα. Μίλησε με μια άλλη μητέρα, την Evelyn Gama, η οποία είχε επίσης το παιδί της στην εντατική.

Ο γιος της Gama, ο Henry, είχε γεννηθεί 14 εβδομάδες πρόωρα. Δεν ζύγιζε καν ένα κιλό, αλλά η Gama υποστήριζε ότι η μουσικοθεραπεία βοηθούσε σημαντικά τον γιο της να δυναμώσει και να φύγει από την εντατική νωρίτερα.
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pediatrics το 2013 στηρίζει τον ισχυρισμό αυτό. Η μουσική βοηθά τα νεογέννητα να βελτιωθούν στο πώς αναπνέουν, τρώνε και κοιμούνται.
Γεννήθηκε τόσο πρόωρα που οι Γονείς του δεν είχαν αποφασίσει ούτε το όνομά του. Όταν όμως το έβαλαν στην Θερμοκοιτίδα…
Οι μουσικοθεραπευτές συνήθως έχουν μεταπτυχιακό και περνάνε από εκπαίδευση σε νοσοκομείο. Δεν έχουν πολλά νοσοκομεία μουσικοθεραπευτές, γιατί κοστίζει σαν επένδυση. Οι οικογένειες που συμμετέχουν σε μουσικές θεραπείες συχνά ανακαλύπτουν ότι αυτό τους φέρνει πιο κοντά με το μωρό τους.
Οι θεραπευτές ζητάνε από την οικογένεια να επιλέξει ένα ξεχωριστό τραγούδι για να τραγουδάνε στο μωρό και όταν φύγουν από το νοσοκομείο. Οι μουσικοθεραπευτές ηρεμούν τα μωρά όταν κλαίνε ή όταν ο καρδιακός τους παλμός ανεβαίνει.
Ακολουθούν τους παλμούς του μωρού για να καταφέρουν να το ηρεμήσουν και να σταθεροποιήσουν την καρδιά του. Η μουσικοθεραπεία επίσης δοκιμάζεται και σε ασθενείς με όγκους και ερευνάται η επίδραση της σε μωρά με εθισμούς.
Για τους Rubin, η μουσικοθεραπεία τους βοήθησε να φέρουν το μωρό τους σπίτι και πλέον έχουν πολλά τραγούδια που σημαίνουν κάτι ξεχωριστό γι’αυτούς.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Εεεεεπ! Που πας να φύγεις; Αυτά τα είδες;;;;

(αν όχι εσύ χάνεις...)