Εκτός από την τραγωδία του γεγονότος, οι μαρτυρίες έχουν ενδιαφέρον και από μια άλλη άποψη: εκείνη της κοινωνικής πραγματικότητας της εποχής. Οι τρεις τάξεις επιβατών είχαν εντελώς διαφορετικά προνόμια, όπως φαίνεται και από τις αυθεντικές φωτογραφίες των μενού του εστιατορίου που διασώζονται μέχρι σήμερα.
Οι επιβάτες της πρώτης τάξης μπορούσαν να απολαύσουν ένα πλήρες μενού με γευστικά πιάτα όπως ψητό βοδινό, πρόβεια παϊδάκια και κοτόπουλο Maryland, σολομό, πίτες, λουκάνικα, σαλάτες και μια ποικιλία από διαφορετικά τυριά.
Το μενού της δεύτερης τάξης δεν είναι σίγουρα τόσο πλούσιο, ωστόσο περιλαμβάνει μερικά ενδιαφέροντα πιάτα όπως ψητός μπακαλιάρος σε ξινή σάλτσα, αρνί σε σάλτσα μέντας, ψητή γαλοπούλα σε σάλτσα cranberry, πουτίγκα από δαμάσκηνα και ένα πιάτο με τίτλο «ζελέ από κρασί».
Αντίθετα, το μενού της τρίτης τάξης περιλαμβάνει χυλό, σούπα από ρύζι, βραστές πατάτες και ψωμί, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η εμπειρία δεν θα ήταν η ίδια για όλους, ακόμη κι αν είχαν τα μέσα να ταξιδέψουν με το πολυτελές πλοίο.