ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΑΛΗΘΕΙΕΣ / Έρχονται πάλι χιόνια την Κυριακή το βράδυ! Πιθανός Ισχυρότερος Χιονιάς από τον προηγούμενο. Δείτε τον χάρτη…

Έρχονται πάλι χιόνια την Κυριακή το βράδυ! Πιθανός Ισχυρότερος Χιονιάς από τον προηγούμενο. Δείτε τον χάρτη…

Μοντέλα πρόβλεψης καιρού θέλουν νέα ψυχρή εισβολή μετά τις 15-16 Ιανουαρίου, με παροδικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα…

Είναι μία πιθανή πρόβλεψη η οποία λαμβάνει σοβαρή υποψηφιότητα για να βγει αληθινή. Θα είναι ένας ακόμα χιονιάς με βασικότερο χαρακτηριστικό όχι το ψύχος το οποίο δεν θα είναι τόσο έντονο σαν αυτό που μας πέρασε, αλλά κυρίως τις πυκνές χιονοπτώσεις ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ίσως και της Θράκης.

Βάση των προγνωστικών στοιχείων, η διάταξη των συστημάτων στην Ευρώπη έχει κολλήσει, με τους αντικυκλώνες στην δυτική Ευρώπη, να στέλνουν συνεχόμενο κρύο και συνεχόμενες κακοκαιρίες στην Ιταλία, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια αλλά και την Τουρκία.


Φαίνεται πως από την Δευτέρα, ένα νέο σύστημα χιονοπτώσεων και καταιγίδων με ψύχος στην βόρεια μόνο Ελλάδα, θα σαρώσει τη χώρα μας. Το αν τα χιόνια θα είναι πυκνά και σε μηδενικά υψόμετρα, ακόμα δεν είναι γνωστό 100%. Είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα παίξει ρόλο αν το κρύο κινηθεί πιο νότια ή πιο βόρεια.

Ωστόσο σε όλη την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θράκης, της υπόλοιπης κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας θα χιονίσει και πάλι πυκνά κοντά στα 400-500 μέτρα υψόμετρο. Ο νέος χιονιάς που έρχεται, φαίνεται να σημειώνεται μεταξύ 16-20 Ιανουαρίου, με αρκετά μεγάλη πτώση του υδραργύρου στην βόρεια κυρίως Ελλάδα, όχι τόσο μεγάλη όμως επισημαίνουμε ξανά. σαν αυτή που μας πέρασε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: