ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / VIDEO / Ένα τεράστιο πλάσμα κάνει άλμα από τα βάθη του ωκεανού. Κοιτώντας το καλύτερα, μου έπεσε το σαγόνι.

Ένα τεράστιο πλάσμα κάνει άλμα από τα βάθη του ωκεανού. Κοιτώντας το καλύτερα, μου έπεσε το σαγόνι.

Ένα τεράστιο πλάσμα κάνει άλμα από τα βάθη του ωκεανού. Κοιτώντας το καλύτερα, μου έπεσε το σαγόνι.

Για να πάρετε την καθημερινή σας δόση από φυσικά φαινόμενα που θα ξετινάξουν το απλό ανθρώπινο μυαλό σας, ελέγξτε εδώ αυτό το όμορφο βίντεο με τα mobula rays να ξεπηδούν έξω από το νερό και να αναστέλλονται φαινομενικά τα ίδια στιγμιαία στον αέρα.


Το βίντεο τραβήχτηκε από το BBC, και δείχνει τους τεράστιους αυτούς θαλάσσιους κατοίκους να πετούν τόσο ψηλά όσο περίπου δύο μέτρα πάνω από την επιφάνεια του ωκεανού.

Οπότε, τι είναι όλα αυτά που πετούν έξω από το νερό; Στήλη του Slate Explainer εκθέτει αναφορές σχετικά με αυτή τη συμπεριφορά των mobula rays και άλλων μεγάλων ψαριών:
«Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το άλμα τους αυτό μπορεί να εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς όπως η κυριαρχία τους απέναντι στις οδοντωτές φάλαινες, μια ομάδα που περιλαμβάνει τα δελφίνια, τις  όρκες, και τα belugas. Τα αρσενικά πιστεύεται ότι χοροπηδούν γύρω γύρω για να προσελκύσουν τα θηλυκά ή να πιέσουν ο ένας τον άλλον,και το χρησιμοποιούν ως τρόπο για να  διεκδικήσουν τη θέση τους στην κοινωνική ιεραρχία. »

Ωστόσο το ίδιο ισχύει και για αυτούς τους γίγαντες που πηδούν. Όσο πιο ψηλό είναι το άλμα, σημειώνει το BBC, τόσο πιο δύσκολο πέφτουν – και είναι δυνατότερο το κτύπημα, όταν χτυπήσουν στην επιφάνεια του νερού. Μοιάζουν πολύ και με τα υπόλοιπα πλάσματα του ωκεανού που αναφέρονται παραπάνω, και αυτό σηματοδοτεί και το δυναμικό ζευγάρωμα μεταξύ των αρσενικών mobula ray. Τα θηλυκά μερικές φορές παίρνουν κι αυτά μέρος, καθώς θέλουν να επιστήσουν την προσοχή στον εαυτό τους με σκοπό την καλύτερη απόδοση για να αποκολληθούν.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο, όμως: βλέποντας αυτά τα τεράστια πλάσματα να σχίζουν την επιφάνεια του ωκεανού είναι ένα μαγευτικό θέαμα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error:

Πως αγοράζω Κινέζικα Κινητά & Gadget από Κίνα χωρίς Τελωνείο

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ