ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΙΣΤΟΡΙΕΣ / Έκανε μπάνιο όταν ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό να του αγγίζει το πόδι. Τότε βλέπει ένα μελανιασμένο κοριτσάκι να επιπλέει στη θάλασσα…

Έκανε μπάνιο όταν ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό να του αγγίζει το πόδι. Τότε βλέπει ένα μελανιασμένο κοριτσάκι να επιπλέει στη θάλασσα…

Έκανε μπάνιο όταν ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό να του αγγίζει το πόδι. Τότε βλέπει ένα μελανιασμένο κοριτσάκι να επιπλέει στη θάλασσα…

«Αν δεν βρισκόμουν στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή, θα χρειαζόταν να γίνει επιχείρηση διάσωσης», είπε ο 32χρονος Angelo Mondradon, υδραυλικός από το Fort Collins του Colorado.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε τον Ιούλιο του 2015 είπε ότι κολυμπούσε με την οικογένεια του μια Κυριακή απόγευμα, όταν συνέβη κάτι τρομακτικό.
Καθώς περπατούσε μέσα στο νερό που έφτανε ως την μέση του στο Windsor Lake Swim Beach, ένιωσε κάτι να τρίβεται πάνω στο πόδι του. «Ήταν κάτι που κανονικά δεν νιώθεις μέσα στο νερό», είπε.
Ο άντρας είπε ότι κλότσησε το αντικείμενο με το πόδι του, όταν παρατήρησε το πόδι ενός μωρού να επιπλέει. «Βούτηξα και ξύπνησε το ένστικτο του γονιού. Την άρπαξα έξω από το νερό και φώναξα, “Τίνος είναι αυτό το μωρό;”.»
Η 4χρονη Sitlali Hernandez μεταφέρθηκε στην ακτή, καθώς ο Mondragon φώναζε για βοήθεια. Γρήγορα κατάλαβε ότι το κοριτσάκι ήταν ακίνητο και είχε γίνει μπλε.
Δύο διασώστες εκτός υπηρεσίας έκαναν τεχνητή αναπνοή στην Sitlali μέχρι να έρθει βοήθεια. Μόλις έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, την μετέφεραν σε κοντινό νοσοκομείο και μετά στο νοσοκομείο παίδων της Aurora.
Εκείνη την Δευτέρα, ο Mondragon πήγε στο νοσοκομείο για να δει την Sitlali. Το παιδί τα πήγαινε πολύ καλύτερα και οι γιατροί είπαν ότι θα γινόταν καλά.
Έκανε μπάνιο όταν ένιωσε κάτι ανατριχιαστικό να του αγγίζει το πόδι. Τότε βλέπει ένα μελανιασμένο κοριτσάκι να επιπλέει στη θάλασσα…

Ο Mondragon μίλησε με την Sitlali και την μαμά της. Όταν τον ρώτησαν τι τον έκανε να δράσει, ο Mondragon απάντησε ότι το έκανε λόγω του δεσμού του με την οικογένεια του.
«Όταν είδα τα ποδαράκι του κοριτσιού, έγινε αμέσως δικό μου μωρό», είπε. «Ήταν η οικογένεια μου και έκανα τα πάντα, ό,τι θα έκανα και για την οικογένεια μου.»
Η Emma, η μαμά της Sitlali, ήταν ευγνώμων που ο Mondragon έσωσε το παιδί της. «Την έσωσες. Την έσωσες. Έσωσες το μωρό μου», είπε στην συγκινητική συνάντηση τους.
Ενώ καθόταν με την μικρή στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ο Mondragon ένιωσε να δένεται μαζί της όλο και περισσότερο. «Ήθελα να ξέρει ότι είμαστε εκεί για εκείνη και ότι θα είμαστε κοντά της μέχρι να αναρρώσει και ότι θα την βλέπαμε να μεγαλώνει.»
Παρ’όλο που όλα εξελίχθηκαν καλά για όλους, το περιστατικό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν το παιδί φορούσε σωσίβιο, σύμφωνα με τον Mondragon. Πήρε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, να παρέχει σε όσους δεν ξέρουν κολύμπι δωρεάν σωσίβια.
Αυτή η ιστορία μας δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις για τους άλλους. Όλοι έχουμε την δύναμη να σώσουμε την ζωή και να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, όπως έκανε ο Mondragon για την μικρή Sitlali.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: