ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΙΣΤΟΡΙΕΣ / Άκουγε περίεργους θορύβους από το πατάρι, αλλά όταν ανέβηκε να δει ΤΙ συμβαίνει; Έπαθε το ΣΟΚ της ζωής του!

Άκουγε περίεργους θορύβους από το πατάρι, αλλά όταν ανέβηκε να δει ΤΙ συμβαίνει; Έπαθε το ΣΟΚ της ζωής του!

Άκουγε περίεργους θορύβους από το πατάρι, αλλά όταν ανέβηκε να δει ΤΙ συμβαίνει; Έπαθε το ΣΟΚ της ζωής του!

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή τους πιθανότατα να έχουν συναντήσει κάποιο ερπετό. Βέβαια κάθε ερπετό δεν μεγαλώνει με τον ίδιο τρόπο ειδικά όταν βρίσκεται σε… σπίτι.


Ο Bob van der Herchen, κάτοικος της Sarasota, ήταν έκπληκτος όταν ανακάλυψε ότι ο θόρυβος που προερχόταν από τη σοφίτα του δεν ήταν ποντίκι, όπως είχε υποψιαστεί. Αντίθετα, ήταν ένας βόας!
Σε συνέντευξή του, ο van der Herchen περιγράφει το πώς ένιωσε όταν μπήκε στη σοφίτα και είδε ένα τεράστιο φίδι να βρίσκεται δίπλα στις σωρούς του δέρματος του. «Αφού έβγαλε το δέρμα του, αυτό είναι το σημάδι ότι μπορεί να ζει εδώ και αρκετό καιρό στη σοφίτα μου!», λέει ο van der Herchen. Ανατριχιαστικό!
Ο έκπληκτος ιδιοκτήτης έφερε τα μεγάλα μέσα για να απομακρύνει το φίδι από το σπίτι του, έναν επαγγελματικό συλλέκτη φιδιών με το όνομα Mark Lampart. Δυόμισι ώρες αργότερα και μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες, έβγαλε το φίδι έξω με τη βοήθεια ενός μακριού σωλήνα.
Το πρόβλημα της Φλόριντα με τα φίδια
Ενώ η πολιτεία της Φλόριντα είναι γνωστή για το γεγονός ότι φιλοξενεί μυριάδες επικίνδυνα ερπετά, όπως π.χ. αλιγάτορες, επί του παρόντος έχει τεράστιο πρόβλημα με τα φίδια.
Μεγάλα φίδια, όπως είναι ο βόας και ο πύθωνας, τρομοκρατούν τη νότια Φλόριντα από τη δεκαετία του ’90, με πολλούς ερευνητές να ρίχνουν το πρόβλημα στους Αμερικανούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.
Δυστυχώς, έχει γίνει συνήθεια να τα αγοράζουν και να εγκαταλείπουν τα φίδια όταν γίνονται πολύ μεγάλα ή αρχίζει να τους κοστίζει ακριβά το να τα φροντίσουν.
Επειδή ορισμένα είδη βοών φτάνουν μέχρι και τα 4 μέτρα και ζουν κατά μέσο όρο 20 με 30 χρόνια, δεν είναι παράλογο για έναν ιδιοκτήτη να καταπιεστεί, ειδικά εάν η αυλή τους είναι το κατάλληλο περιβάλλον για το φίδι.
Και ενώ αυτοί οι χαλαροί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορεί να πιστεύουν ότι κάνουν μια καλή πράξη αφήνοντας το φίδι τους ζωντανό στο φυσικό περιβάλλον, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα που αφορά όλους τους εμπλεκόμενους.
Αυτοί οι επιθετικοί θηρευτές δεν είναι απλώς τρομακτικοί, αλλά κοστίζουν τόσο για το κράτος όσο και για τους κατοίκους πολλά χρήματα, καθώς απαιτούν έμπειρους επαγγελματίες για την παγίδευση και μεταφορά τους αλλού. Εκτός από ενοχλητικά, τα φίδια εξαφανίζουν ουσιαστικά πολλά είδη ζώων και φυτών.
Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

banner
error:

Πως αγοράζω Κινητά & Gadget από Κίνα χωρίς Τελωνείο

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ