ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Home / ΑΛΗΘΕΙΕΣ / ΠΑΝΙΚΟΣ! Έρχεται ευρωπαϊκή μετεωρολογική ”βόμβα” με πάρα πολλά χιόνια!

ΠΑΝΙΚΟΣ! Έρχεται ευρωπαϊκή μετεωρολογική ”βόμβα” με πάρα πολλά χιόνια!

Τα… ”μπερδεμένα” μοντέλα πρόβλεψης καιρού έχουν προκαλέσει σύγχυση στην πρόβλεψη του καιρού για ως και τα Χριστούγεννα, ωστόσο…

σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που σας παρουσιάσουμε,  2 πιθανά σενάρια που φαίνεται να παίρνουν σάρκα και οστά το διάστημα 20-24 Δεκεμβρίου.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ψυχρές αέριες μάζες από την Σιβηρία, πιθανότατα οι ψυχρότερες των τελευταίων ετών με πραγματικό πολικό ψύχος, θα κατέβουν σφήνα προς τα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Ελλάδα αλλά και την κεντρική Ευρώπη, μεταφέροντας ταυτόχρονα και πολλές χιονοπτώσεις οι οποίες φαίνεται να συνδυάζονται και με έντονη υγρασία από την Μεσόγειο.


-Το πρώτο σενάριο, θέλει το κρύο να κατεβαίνει αρκετά πιο νότια φτάνοντας μέχρι και το ύψος της Θεσσαλίας, προσφέροντας άφθονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και οριακά της Θεσσαλίας, ενώ από την Θεσσαλία και νοτιότερα, στην Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν πανίσχυρες καταιγίδες οι οποίες ίσως να έχουν και επικίνδυνο χαρακτήρα. Θα έχουμε βάση αυτού του σεναρίου, σύγκλιση βαρομετρικών χαμηλών και ψύχους πάνω από τη χώρα μας.


-Το δεύτερο σενάριο το οποίο λαμβάνει μικρότερες πιθανότητες να βγει αλλά υφίσταται, θέλει το ψύχος να κατεβαίνει μέχρι την Κρήτη, χαρίζοντας αρχικά αξιόλογες χιονοπτώσεις σε όλη την βόρεια Ελλάδα μεταξύ 21-22 Δεκεμβρίου ενώ 23-24 του μήνα τα χιόνια θα κατέβουν ακόμα και ως τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Αττική και την Εύβοια επηρεάζοντας όλα τα ανατολικά προσήνεμα.

Υπογραμμίζουμε τέλος πως δεν θα πρέπει ακόμα να λάβετε υπόψη σας αυτή τη πρόβλεψη για προγραμματισμό αγροτικών εργασιών ή ταξιδιών διότι τα στοιχεία από μέρα σε μέρα μπορεί να αλλάξουν.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares

↟↟↟ Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας!!!

error: